Honderden mensen aan gesloten deuren bij paters van Westvleteren: “Kunnen veiligheid niet garanderen”

Veel mensen moesten zondag teleurgesteld huiswaarts keren. © RVL
Redactie KW

Het café ‘In de Vrede’ langs de Donkerstraat in Westvleteren, het enige café waar de trappist van Westvleteren op de kaart staat, sluit tijdelijk de deuren. De veiligheid voor zowel klanten als personeel kon niet langer gegarandeerd worden, klinkt het in een aankondiging op hun Facebookpagina.

Zaterdagochtend zijn de politie van Vleteren, burgemeester Stephan Mourisse (LVP) en de uitbaters van het café samengekomen om de situatie te bespreken. “Dat gebeurde op vraag van de uitbaters zelf“, zegt de burgemeester. “Omdat ze zoveel volk over de vloer krijgen, en niet iedereen de regels respecteert, vonden ze het risico te groot.”

“Een moeilijke beslissing, maar we willen onze verantwoordelijkheid nemen“, schrijft café ‘In de Vrede’ op Facebook. “De door de overheid verplichte richtlijnen in het kader van de coroancrisis kunnen wij niet meer garanderen voor de talrijke bezoekers en ons personeel”.

Volgens burgemeester Mourisse komen rond deze tijd tot 2.500 bezoekers per dag langs, omdat vele mensen uitstapjes maken in eigen land of streek. Het café blijft voorlopig gesloten tot en met woensdag 12 augustus. Zondagnamiddag liepen er honderden mensen op de parking van het café, waar ze teleurgesteld aan een gesloten deur trokken.

(AHP-Foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.