Honderd jongeren maken kennis met het parcours van Superprestigewedstrijd in Ruddervoorde

© GST
Redactie KW

Iets meer dan honderd jongeren kregen woensdagnamiddag de kans om toch op een speciale manier kennis te maken met het parcours van de Superprestigewedstrijd van komende zondag in Ruddervoorde.

Onder leiding van Rudy De Bie, gewezen veldritkampioen, en Anne-Laure De Gerardeyn van Cycling Vlaanderen konden de ingeschreven jongens en meisjes in verschillende leeftijdsklassen op de weide Pyfferoen een aantal rondjes rijden. “Ik kan dit initiatief alleen maar toejuichen en vandaar dat we vanuit Cycling Vlaanderen graag meewerken met de organisatoren die de jongeren de kans geven om het parcours op te rijden”, weet Anne-Laure De Geraardeyn te vertellen.

“Als je kijkt naar de kinderen dat ze naar hier gekomen zijn met hun gewoon kinderfietsje en dat ze plezier beleven om hier te mogen rijden dan kunnen we alleen maar gelukkig zijn vanuit het oogpunt van Cycling Vlaanderen. Met initiatieven als dit willen we zo veel mogelijk kinderen op de fiets krijgen en als je naar de opkomst hier kijkt, is ons dit goed gelukt.”

Ook voor Danny De Bie is de komst naar Ruddervoorde ieder jaar een aangename uitstap. “De superprestige in Ruddervoorde is toch iedere keer iets speciaal. Ik heb nu al een paar keer het parcours afgereden en het is, met de kleine aanpassingen ten opzichte van vorig jaar toch weer beter geworden, een plezier om hier te mogen fietsen, Ruddervoorde is Ruddervoorde. Ook de openheid die dit jaar gecreëerd werd, zal zeker een pluspunt zijn voor het publiek.”

Op de vraag of de kinderen die hij vandaag begeleid hem nog kennen, antwoordt hij: “Ik ben er toch van verschoten hoeveel kinderen mij kennen. Ik ben ondertussen 64 jaar en het leeftijdsverschil met sommige deelnemers vandaag is soms bijna 60 jaar. Het moet dus wel zijn dat hun ouders mij nog altijd niet vergeten zijn en daardoor is het begeleiden op een jeugdinitiatie met behendigheidsparcours altijd leuk om te doen.”

Ook voor de kinderen was het een aangename, maar lastige namiddag. Velen onder hen probeerden vanuit de zandbak de heuvel op te rijden, maar van fietsen was er dan bij velen niet veel te zien. Ze kregen van Danny De Bie en Anne-Laure De Gerardeyn wel veel praktische tips, en waar nodig was, zeker bij de kleinsten, een beetje hulp op het parcours.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier