Honderd jaar sociaal wonen in Menen

Directeur Sonny Ghesquière.© (Foto WO)
Directeur Sonny Ghesquière.© (Foto WO)
Redactie KW

Dit jaar bestaat Sociaal Wonen Menen een speciaal jaar. Het is namelijk een feestjaar want 100 jaar geleden werden de eerste sociale woningen gebouwd. Iedereen weet dat we in moeilijke tijden leven, vooral als het op feesten aankomt. Maar toch wil men het 100- jarig bestaan niet zomaar aan zich laten voorbijgaan.

“Het plan is om verschillende activiteiten te organiseren waarbij we op een veilige manier onze huurders centraal stellen”, zegt Sonny Ghesquière, directeur van de woonmaatschappij Impuls. “We begonnen het jaar met Bank Babbels en gaan nu iedere dinsdag of donderdag op pad met onze ‘Café Camionette’. We trekken op stap met enkele medewerkers en gaan langs en in gesprek met de buurt of straat. Op die manier leren we nog beter kennen wat er in de buurt leeft.”

“Dat niet alleen, want het is onze bedoeling om in de komende maanden nog meerdere activiteiten te organiseren. Zo komen er workshops graffiti, workshops groene vingers en vertelmomenten voor kinderen. Al deze zaken gaan we organiseren in zowel Menen, Lauwe als Rekkem. De deelgemeente komen op die manier dus ook aan bod. De kerst op de taart moet het feestweekend worden van 28 en 29 augustus. Dan voorzien de medewerkers van IMpuls een heus feestweekend nabij de kantoren van !Mpuls in de Volkslaan. We organiseren dan een Feestdorp waarop wij al onze huurders verwelkomen.” (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.