Honderd gram cannabis aangetroffen in CBD-shop in Oostduinkerke

Bron: Belga

Bij een huiszoeking in een CBD-shop in Oostduinkerke is donderdag honderd gram cannabis aangetroffen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De uitbater verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter. De verdachte werd onder voorwaarden vrijgelaten.

De huiszoeking werd uitgevoerd in een lopend gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter. Er bestond immers al een vermoeden dat er in de winkel niet enkel cannabidiol, maar ook illegale cannabis werd verhandeld. In een geheime berging onder de toonbank werd dankzij de drugshond inderdaad honderd gram cannabis aangetroffen.

Gezien de geheime vindplaats en eerdere aanwijzingen, gaan politie en parket er sterk van uit dat het om illegale, geestverruimende cannabis met verhoogde THC-waarden gaat. Dat moet evenwel nog verder worden onderzocht, alsook de hoeveelheid die uitbater J.D. zou hebben verkocht en over welke periode.

De uitbater van de bewuste CBD-shop werd naar aanleiding van de vaststellingen opgepakt. De man uit Oostduinkerke werd vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om de verdachte vrij te laten onder voorwaarden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.