Hondenwandeling 2.0 voor drie goede doelen

De organisatoren van de hondenwandeling verwachten opnieuw veel deelnemers. © BRU
Redactie KW

Op zondag 20 oktober is iedereen welkom op de hondenwandeling 2.0 ten voordele van het goede doel. Dit jaar opteerde Team Marie-Lou ervoor om de opbrengst van de wandeling te schenken aan Fara, een kindje met leukemie, vzw ‘Boven de Wolken’ en het Dietersfonds.

Een vijftiental jonge Kuurnenaren koos er twee jaar geleden voor om zich te verenigingen in Team Marie-Lou. Via zelfgemaakte spulletjes probeerden ze zo geld in te zamelen voor de Waregemse vzw ‘Boven de Wolken’, een organisatie die doodgeboren kindjes gratis komt fotograferen. Ze besloten deze vzw te steunen tijdens de Warmste Week vorig jaar omdat het kindje van hun goede vrienden Kenneth Devolder en Sarah Lefevre uit Kuurne niet levensvatbaar ter wereld was gekomen.

Dit jaar gaat de opbrengst van de wandeling ook naar Team Fara, een kindje dat de diagnose leukemie kreeg. Het derde goede doel is het Dietersfonds dat twee jaar terug werd opgericht door Phyline De Cauderlier, nadat haar broer Dieter de strijd had verloren tegen een hersentumor. Het Dietersfonds gebruikt de donaties om het Leuvens kankerinstituut te steunen in zijn onderzoek naar tumoren.

Rolstoelvriendelijk parcours

“De wandeling die we vorig jaar organiseerden, smaakte meteen naar meer”, vertelt bezielster Laura Waelkens van Team Marie-Lou. “Dit jaar steunen we niet een maar drie goede doelen, zodat nog meer mensen kunnen genieten van het bedrag dat onze hondenwandeling oplevert. Niet enkel baasjes met een hond zijn trouwens welkom op onze wandeling, ook personen zonder hond zijn van harte welkom. En we verwelkomen ook graag personen in een rolwagen, want we hebben het acht kilometer lange parcours rolstoelvriendelijk gehouden. Nu reeds mochten we de deelname registreren van zo’n 150 mensen, maar ongetwijfeld zal dit aantal nog sterk stijgen.”

Wie wenst deel te nemen aan de hondenwandeling 2.0 betaalt 8 euro en kan zich inschrijven via de facebookpagina van Team Marie-Lou. In dit bedrag zijn een drankje bij de tussenstop en heerlijke klaaskoeken met chocolademelk of koffie bij aankomst inbegrepen. De start en aankomst van de wandeling is voorzien op Hoeve Vandewalle. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier