Hondenvriend Sofie wint startersaward bij Moorsleedse Ondernemers Prijzen

Sofie Margot geeft ook nog les aan het VABI. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Sofie Margot geeft ook nog les aan het VABI. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Redactie KW

De Moorsleedse Ondernemers Prijzen (MOP’s) konden door de coronacrisis niet op een normale manier doorgaan. De gemeente zet echter graag haar ondernemers in de kijker. Sofie Margot van hydrotherapie Daliez kreeg inmiddels al de startersaward.

De inmiddels 35-jarige Sofie Margot uit de Bloemhoekstraat in Moorslede bouwde een tweetal jaar geleden in haar woning een zwembad. Niet voor mensen, maar een waar honden kunnen revalideren, trainen of zich volop uitleven. Sofie is actief in de hondensport. “Ik merkte dat heel wat honden met blessures kampten en begon me te verdiepen in de materie.” Sofie startte met hydrotherapie en bouwde een hondenzwembad in haar woning. “Het zwemmen is goed voor de revalidatie van de honden. Ook na conditietraining en puppygewenning heeft het water een positieve invloed op de dieren.” Sofie startte in 2019 met acht en tien honden, inmiddels komen er al een zestiental honden zwemmen. “Binnen mijn zaak Daliez vallen ook de fokkerij en het trimsalon. Ik ben heel blij met de start die ik heb gemaakt.” Sofie werkt ook nog steeds als leerkracht aan het VABI in Roeselare. “Door de goede start met mijn zaak ben ik wel wat geminderd in uren. Het lesgeven en Daliez vormen een heel leuke combinatie, vol afwisseling.”

Daliez werd door de jury samen met de twee andere startende bedrijven E-Legal Consulting en Kiva Coaching genomineerd voor hun bemoedigende start. Uiteindelijk koos die jury Daliez uit. “We juichen de komst van elke nieuwe zaak in de gemeente toe. Daliez is echt uniek en enig in zijn soort. Mensen komen van ver met hen hond naar Sofie. We zijn trots om een dergelijke zaak in Moorslede te hebben”, aldus schepen van lokale economie Nessim Ben Driss (Visie). (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier