Hondentrimster Elsje opent B&B in Zuid-Frankrijk

Redactie KW

Elsje Nuyttens verkoopt haar hele hebben en houden om met haar man Christophe Mouton een nieuw leven op te starten in Zuid-Frankrijk. Daar gaan ze een B&B openen met luxueuze safaritenten en drie kamers.

Elsje (48) heeft vier zonen: Robin (25), Jason (21), Nick (20) en Yarne (14). Ze heeft ook nog een dochter Silke (11). Haar oudste kinderen blijven bij hun vader, de ex-man van Elsje, in België. Silke gaat wel mee. “Ik heb mijn kinderen zelf de keuze gelaten of ze al dan niet de stap wilden nemen om mee met ons naar Zuid-Frankrijk te verhuizen. De oudste kinderen hebben hier allemaal hun werk”, vertelt Elsje. “Ook mijn jongste zoon kreeg de keuze, maar hij wou liever bij zijn papa blijven. Hij wou hem niet alleen laten. Ik respecteer die keuze al zal ik mijn kinderen wel missen. Silke gaat wel met ons mee. Zij wil het hele avontuur mee ondergaan.”

Grote droom

Het is altijd de grote droom geweest van Elsje en Christophe om ooit in Zuid-Frankrijk te wonen. “Ik ben blij dat we uiteindelijk die droom konden waarmaken. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Het is niet dat je zomaar eens even naar een ander land verhuist, er moet zoveel geregeld worden.” Elsje heeft in Zandvoorde haar eigen hondenkapsalon en is door vele dierenliefhebbers gekend. “Ik ben op mijn zestiende begonnen met werken in Dog’s Beauty Shop, velen zullen het zich wel nog herinneren”, gaat Elsje verder. “Tussendoor volgde ik ook nog mijn opleiding. Ik wou al altijd iets met honden doen. Ik was net niet slim genoeg om dierenarts te worden”, lacht ze.

grote aanpassing

“Ik bleef er werken tot mijn 22e. Ik kreeg dan de kans om een winkel over te nemen die enkel dierenaccessoires verkocht in de Koningstraat. Daar begon ik met mijn eigen klein salon. In 2002 kon ik een huis kopen en ben ik daar een nieuw hondenkapsalon begonnen. Het zal pijn doen om alles hier achter te laten, maar ik heb altijd geleerd dat je je dromen moet navolgen. Ik zal vooral mijn kinderen missen, maar ook mijn vele klantjes en hun dieren. Gelukkig hebben mijn ex-schoonouders een huis op amper 30 kilometer van waar we gaan wonen. Mijn kinderen gaan daar geregeld op vakantie. Ik zal ze dus nog veel zien. We sluiten ons hoofdstuk in België met een goed gevoel af en starten een nieuw hoofdstuk in Frankrijk.” Silke zal vanaf 1 september les volgen in het college in de stad waar het koppel gaat wonen.

“Het zal sowieso een grote aanpassing worden voor haar. Sedert het vijfde leerjaar krijgt ze Franse les, ongetwijfeld zullen die lessen bijdragen aan haar toekomst. Want die zal ook voor haar, daar liggen. We gaan haar zoveel mogelijk steunen opdat ze zich goed zou voelen daar, want ik kan begrijpen dat het voor haar niet zo simpel zal zijn. Toch kijken we er allemaal naar uit. Op 8 juli is het zo ver. Dan vertrekken we naar Frankrijk om er voorgoed te blijven.” (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier