Hondenschool Te Lande organiseert BK Obedience

Tevreden gezichten bij voorzitter Ludo Deman, ondervoorzitter Franky Doom, secretaris Valerie Lacante en de commissarissen Marc Glorie en Edwin Vanoverbeke van Hondenschool Te Lande. (foto MD)
Redactie KW

Op zondag 6 oktober organiseert Hondenschool Te Lande het Belgisch kampioenschap Obedience. Dit is een strenge vorm van gehoorzaamheidstraining, maar vooral ook een hondensport die internationaal wordt gespeeld.

Hondenschool Te Lande bestaat al 35 jaar en staat bekend als een goed trainingscentrum. Het team rond voorzitter Ludo Deman heeft de afgelopen jaren een zekere reputatie weten op te bouwen. Zij organiseerden al het BK Agility en vorig jaar nog het BK Mondioring. Gezien de goede organisatie werd de club nu gevraagd om ook het BK Obedience te organiseren voor niet minder dan 20 honden die ook internationaal kunnen presteren.

Buitenland

“Obedience is een strenge vorm van gehoorzaamheidstraining, die bij Te Lande zelf niet wordt georganiseerd. Het is een hondensport die internationaal wordt gespeeld. In ons land en zeker in onze regio zijn er weinig mensen die deze trainingen willen volgen. Met ons programma gehoorzaamheid kan je wel niet naar het buitenland, maar het kan wel de aanzet zijn om toch verder te doen in Obedience”, aldus Ludo Deman, voorzitter van Te Lande. “Naast gehoorzaamheid hebben wij ook agility, dat is het trainen op behendigheid. Verder trainen we hier ook ringsport of het echte politiewerk. Diverse politiemensen uit de Westhoek komen hier trouwens met hun politiehond trainen. En op vraag van enkele liefhebbers starten we binnenkort weer met showtraining.”

Ludo Deman groeide op in Bikschote en startte daar met de hondensport. Na zijn huwelijk verhuisde hij naar Poperinge. Op zoek naar een hondenclub kwam hij uiteindelijk bij Te Lande in Krombeke terecht, omdat daar voor hem de beste faciliteiten werden geboden. Hij zetelde al vlug in het bestuur, en sedert 1994 is hij voorzitter van een goed draaiend bestuur.

Ervaring

Ludo heeft door de jaren heen trouwens al heel wat clubs weten starten, maar ook zien stoppen. “Op ons trainingsterrein op de wijk De Leeuwerik tussen Poperinge en Krombeke staan toestellen die gebruikt werden bij vier clubs die ondertussen gestopt zijn. Door de ervaring en de kennis van de organisatie van een Belgisch kampioenschap is Hondenschool Te Lande dan ook trots om dit kampioenschp Obedience te mogen organiseren”, besluit voorzitter Ludo Deman. (PC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.