Hondenfestival vindt plaats in Westende

Zowel honden als hun baasjes kunnen dit weekend de zeelucht opsnuiven tijdens Het Hondenfestival in Westende. (foto LC) © Luc Cassiman
Paul Bruneel

Dit weekend vindt in Westende Het Hondenfestival plaats. Jef Nys schreef ooit de strip Kinderen baas, maar dit weekend wordt het in Westende zonder twijfel Honden baas. Voor hond en baasje is het meteen een gelegenheid om niet enkel de nieuwste snufjes te ontdekken, maar ook om Westende en Middelkerke te bezoeken.

In de omgeving van Sint-Laureins en De Kwinte kunnen hondenliefhebbers dit weekend de sfeer opsnuiven op een heuse hondenmarkt. Er zullen maar liefst 150 standen deelnemen. De leukste nieuwigheden voor je trouwe viervoeter zullen er te koop worden aangeboden. Ook organisaties met een hart voor honden zullen er aanwezig zijn en fungeren als aanspreekpunt. Aan spektakel overigens geen gebrek, want er zijn ook enkele shows voorzien. Verschillende disciplines komen aan bod, waaronder agility en dogfrisbee.

“Voor de wandelliefhebbers is er ook de mogelijkheid om een fikse wandeling te maken door de duinen en langs het strand. Onderweg zijn er leuke opdrachten voor hond en baasje voorzien”, geeft schepen en hondenliefhebber Henk Dierendonck (Lijst Dedecker) mee. “Zoals het een festival voor honden betaamt, voorziet de organisatie ook een speeldorp met tal van attracties. In het speeldorp is er ook de mogelijkheid om iets te drinken. De hoofdingang is via de Strandlaan.”

Bewaakt hondenstrand

Middelkerke heeft de jongste jaren een reputatie als diervriendelijke gemeente opgebouwd, maar uiteraard zijn er ook regels waar zowel honden als baasjes zich aan moeten houden. “Er zijn zowel in Westende als in Middelkerke hondenweides aangelegd. In Middelkerke is dat het geval in de Koninginnelaan ter hoogte van het woonzorgcentrum Haerlebout, in Westende is er een hondenweide aan de Hofstraat, ter hoogte van de Voetbalstraat. Buiten het hoogseizoen, van 16 september tot 14 juni, is het toegelaten om met de hond op het strand te komen. Tijdens de zomermaanden, van 15 juni tot 15 september is het verboden om met de hond op het strand te wandelen. Uitzonderingen worden gemaakt voor onder meer politieambtenaren met hun politiehond in de uitoefening van hun dienst, en personen met een assistentiehond. Middelkerke heeft ook plaats voorzien voor een bewaakt hondenstrand. Ik ben zelf hondenliefhebber en heb drie honden. Ik vind dit een fantastisch initiatief, en ik ben ongetwijfeld niet alleen”, aldus een enthousiaste schepen.

Het Hondenfestival vindt zaterdag en zondag plaats van 10 tot 20 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.