Honden maken de dienst uit op Paw-sitive day van Kortrijkse Zomerbar Nuba-R

Celine Vandesteene en haar schattige puppy Grey. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Maandag waren het niet de mensen, maar wel hun favoriete viervoeters die in de watten gelegd werden bij Nuba-R. Gilles Verhaeghe, de zaakvoerder van de Kortrijkse zomerbar, wil met Paw-sitive day laten zien dat honden steeds welkom zijn in zijn zaak. Klanten die een foto van hun hond postten op sociale media maakten kans op een verwenbon voor hun huisdier.

Evenementen speciaal voor honden worden steeds populairder en mensen geven steeds meer geld uit aan hun huisdieren. Dat heeft ook uitbater Gilles Verhaeghe goed begrepen. Honden waren altijd al welkom in zijn zaak maar met een speciale dag voor onze favoriete viervoeters wil hij dat extra in de verf zetten. “We zijn al aan de derde editie van Nuba-R toe en hebben honden altijd met open armen verwelkomd. Toch krijgen we nog bijna dagelijks vragen van mensen via sociale media. Is hun hond welkom? Is er plaats genoeg? Het antwoord is natuurlijk ja! En dat wilden we met Paw-sitive day graag duidelijk maken.”

Hondenfoto’s

Omdat de huisfotograaf van de zomerbar vaak de schattigste hondenfoto’s neemt kwam Gilles op het idee om mensen zelf beelden van hun hond te laten posten op de sociale mediakanalen van Nuba-R. De winnende viervoeter kreeg een bon van 75 euro aangeboden van Hondentrimsalon Woef in Marke. Die eer ging naar Celine Vandesteene en haar schattige puppy Grey.

Eigenlijk wil ik zelf al jaren een hond“, bekent Gilles. “Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde. Ik ben niet genoeg thuis. Toch begrijp ik helemaal dat een hond deel van het gezin is. Ik vind het dan ook heel leuk als mensen hier naartoe komen met het héle gezin”, besluit hij.

Groot succes

De oproep van Gilles viel duidelijk niet in dovemans oren. Tientallen foto’s verschenen op sociale media, maar veel klanten brachten hun hondje ook mee. Luka Verslype bijvoorbeeld bracht voor het eerst zijn hondje Jäger mee, een ruwharige teckel. “”We komen hier minstens een paar keer per week nu het zo een mooi weer is, maar hadden er eigenlijk nog nooit aan gedacht om Jäger mee te brengen”, vertelt de papa van Luka. “Hij is nu bijna 6 maanden en overal op zijn gemak. Het is goed voor hem om onder de mensen te komen nu hij nog zo klein is. En ook voor ons is het leuker om hem niet te moeten achter laten. Zeker voor herhaling vatbaar dus!”

Luka Verslype bracht voor het eerst zijn hondje Jäger mee, een ruwharige teckel.
Luka Verslype bracht voor het eerst zijn hondje Jäger mee, een ruwharige teckel.© AN

Ook Veronique Ramon en haar dochter Margaux Vanlerberghe zochten maandag verkoeling onder de bomen bij Nuba-R. Ze brachten hun mini-maltezer Casper mee. “Het is de eerste keer dat we hier komen”, vertelt Veronique. “We hadden geen idee dat er vandaag een speciale hondendag plaats vond, maar het is mooi meegenomen. Sowieso laten we Casper deze week niet alleen thuis, daar is het veel te warm voor. Hij gaat dus overal mee naartoe, voorin in de fietsmand en dat vindt hij geweldig. Hij kreeg hier al een bakje water om wat af te koelen. Wij zijn dus heel tevreden en komen zeker nog terug nu we weten dat Casper net zo welkom is als de rest van het gezin.”

Veronique Ramon en haar dochter Margaux Vanlerberghe met Casper.
Veronique Ramon en haar dochter Margaux Vanlerberghe met Casper.© AN

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.