Honden krijgen weide én bos om te ravotten op flank Rodeberg

Redactie KW

Honden kunnen binnenkort loslopen en ravotten in een omheind bosje en weide op een flank van de Rodeberg in Heuvelland. “Dit wordt een van de grootste hondenlosloopzones in de streek.”

“Honden en hun baasjes kunnen straks terecht in het nieuwe hondenlosloopbos en de hondenlosloopweide, die naast elkaar liggen op de flank van de Rodeberg”, zegt schepen Bart Vanacker (Gemeentebelangen). “ Niet elke hond komt overeen met andere honden of mensen, daarom vonden we het belangrijk om in twee aparte omheinde sites te voorzien . De voordelen van een bos: er is voldoende schaduw op warme zomerdagen en er liggen takjes genoeg om te gooien. Er is trouwens een mooi uitzicht op de heuvel en de nabijgelegen wijngaard.”

37 are

De gemeente verwerft de grond en leden van de Snuffels, de lokale hondenvriendenvereniging, zorgden voor de inrichting. “Er was nood aan. Deze plek is 37 are groot en is toch een van de grootste hondenlosloopzones in de streek”, stelt Vanacker. “ De vrijwilligers van de Snuffels zijn al een jaar aan de slag op het terrein , dat volledig dichtgegroeid was met bramen. De omheining is besteld en wordt in mei geplaatst rond het terrein.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten