Wie zijn hond zonder leiband wil laten spelen, moet vandaag nog naar de Gavers in Harelbeke of naar hondenspeelweides in Kortrijk, Bissegem of Lauwe. Daar komt binnenkort verandering in. "We gaan een kleine zone achter de visvijver op Hoeve Vande Walle afbakenen, heel specifiek voor honden", aldus burgemeester Francis Benoit (CD&V).

De term hondenloopweide gebruikt het gemeentebestuur bewust niet, aangezien het om een eerder beperkt terrein gaat. Wanneer de speeltuin voor de honden open gaat, is nog niet helemaal duidelijk. "Dit project past in ons algemeen hondenbeleid. Naast sensibiliseringsacties tegen hondenpoep, loopt ook een campagne voor 'honden aan de leiband'. Met deze hondenloopzone bieden we de viervoeters opnieuw de mogelijkheid om ook even vrij te lopen."

Wie zijn hond zonder leiband wil laten spelen, moet vandaag nog naar de Gavers in Harelbeke of naar hondenspeelweides in Kortrijk, Bissegem of Lauwe. Daar komt binnenkort verandering in. "We gaan een kleine zone achter de visvijver op Hoeve Vande Walle afbakenen, heel specifiek voor honden", aldus burgemeester Francis Benoit (CD&V). De term hondenloopweide gebruikt het gemeentebestuur bewust niet, aangezien het om een eerder beperkt terrein gaat. Wanneer de speeltuin voor de honden open gaat, is nog niet helemaal duidelijk. "Dit project past in ons algemeen hondenbeleid. Naast sensibiliseringsacties tegen hondenpoep, loopt ook een campagne voor 'honden aan de leiband'. Met deze hondenloopzone bieden we de viervoeters opnieuw de mogelijkheid om ook even vrij te lopen."