Honden binnenkort toegelaten op stedelijke begraafplaats Oostende

© gf
Redactie KW

Dankzij een vernieuwde verordening zijn honden binnenkort toegelaten op de stedelijke begraafplaats in Oostende.

Het belang van (huis)dieren tijdens een rouwproces is niet te onderschatten. Ze zijn van groot belang voor de persoon die achterblijft bij een overlijden. Ze zijn voor veel mensen vaak een steun en toeverlaat. Een grafbezoek samen met het huisdier kan dan ook extra troost bieden.

Nieuwe verordening

In het verleden waren honden niet toegelaten op de begraafplaatsen in Oostende. Doordat de verordening met betrekking tot begraafplaatsen binnenkort grondig vernieuwd wordt, kan Stad Oostende het mogelijk maken om binnenkort honden mee te nemen bij een bezoekje aan het kerkhof.

Schepen Hina Bhatti: “Een hond maakt deel uit van het gezin, het is dus ook normaal dat de hond mee het graf mag bezoeken.”

Gemeenteraad

De baasjes moeten zich wel aan de regels houden. Zo moeten de honden steeds aangelijnd zijn en mogen ze de openbare rust niet verstoren. Uitwerpselen moeten opgekuist worden. Inbreuken zullen worden gesanctioneerd.

De nieuwe verordening wordt nog goedgekeurd op het college van burgemeester en schepenen en wordt daarna voorgelegd aan de gemeenteraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier