Hond Vipo uit Staden na maand vermist weer herenigd met baasje

Liliane Vanlerberghe is dolblij dat Vipo terug veilig thuis is. © RV
Redactie KW

Vipo, het hondje uit Staden dat sinds 22 december vermist was, is sedert zondagmorgen terecht. Hij is ondertussen herenigd met zijn baasje Liliane Vanlerberghe.

Vipo wist tijdens een onbewaakt moment thuis in de Cardijnlaan in Staden te ontsnappen. Baasje Liliane Vanlerberghe (81) kreeg van een getuige te horen dat Vipo van straat gehaald zou zijn in de Ieperstraat en vermoedde dat die ook het dier in huis genomen had. Liliane startte daarop zelf een zoekactie en ging daarbij aanbellen bij huizen in de Ieperstraat en omgeving. Op die manier kwam ze in contact met Lies Thonissen. Die contacteerde daarop de organisatie ‘Lost Dogs’.

Met de hulp van die organisatie zetten Lies en echtgenoot Andy Vuylsteke een flyeractie op. Die leverde uiteindelijk resultaat op toen een tuinbouwer uit de Ieperstraat vrijdag aan een kennis meldde dat er een hondje ronddwaalde in de omgeving van zijn bedrijf.

“Die kennis vertelde de tuinbouwer dat hij net een flyer rond een gezocht hondje opgemerkt had in de bakkerij”, vertelt Liliane Vanlerberghe. “Op de flyer stond mijn telefoonnummer vermeld waarop de tuinbouwer mij contacteerde. Hij had al vruchteloos geprobeerd om Vipo in een serre te lokken. Vipo is dan ook een bijzonder schichtig hondje. Ik nam op mijn beurt contact op met Lies. Zij verwittigde daarop Lost Dogs. Die kwamen zaterdagnamiddag een kooi plaatsen waarin voedsel gelegd werd.”

Enig gezelschap in huis

“Die kooi is uitgerust met een wildcamera.”, gaat Lies Thonissen verder, “Omdat wij het dichtst wonen, zouden wij onmiddellijk via mail verwittigd worden op het moment dat er zich iets in de kooi zou bevinden. Toen mijn echtgenoot deze morgen langsging bij de bewuste tuinbouwer wist die te vertellen dat de kooi nog leeg was. Kort daarop hoorden ze de kooi dichtvallen en bleek Vipo eindelijk terecht.” Het werd een heel emotioneel weerzien tussen Vipo en baasje Liliane. “Mijn echtgenoot is een jaar geleden overleden en Vipo is mijn enige gezelschap in huis. Toen Vipo thuisgebracht werd en hij me opmerkte was hij door het dolle heen. Hij herkende me onmiddellijk. Ondertussen ligt hij al opnieuw rustig op zijn vaste stek in de zetel.”

Liliane vermoedt dat degene die Vipo in huis genomen had, opgeschrikt werd door de flyeractie en dat haar hondje daarom opnieuw op straat gezet werd. “Gelukkig is alles goed afgelopen en is Vipo niet onder een auto terecht gekomen,” aldus Liliane. “Het enige waar hij last blijkt van te hebben, is zijn oog. Dat ziet helemaal grijs. Ik vermoed dat hij op de een of andere manier geraakt is aan zijn oog. Ik trek er zo vlug mogelijk mee naar de dierenarts. Ik ben Lies en Andy en Lost Dogs enorm dankbaar voor hun hulp en inzet voor het terugvinden van mijn hondje.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier