Hommage aan Brel op Mariekefeest in Brugge

© PDV
Redactie KW

Op het Mariekefeest aan de Coupure in Brugge kwam de vermaarde Jacques Brel imitator Filip Jordens een hommage brengen aan de veertig jaar geleden overleden zanger. Er is nog de hele namiddag animatie op en rond het gezellige Mariekepleintje.

Precies dertig jaar geleden werd het beeldje van Marieke geplaatst op het stemmige graspleintje aan de Coupure in Brugge. De plaatsing van het beeldje was destijds een initiatief van onder meer, de satirische journalist Johan Anthierens en toenmalig burgemeester Frank Van Acker. Beiden zijn intussen overleden. Zeker Anthierens was een erg grote fan van het werk van Brel. Brel zingt in zijn liedje over ‘Marieke, tussen de toren van Brugge en Gent’, vandaar ook de plaatsing van het beeldje op deze locatie.

“De dertigste verjaardag van de plaatsing van het beeldje was voor ons een mooie aanleiding om een extra feestelijke editie van het Mariekefeest te organiseren”, zegt Filip De Reyghere, voorzitter van het Marieke-comité. “Jacques Brel is trouwens ook veertig jaar geleden overleden. Daarom kozen we ervoor om Filip Jordens, de getalenteerde en vermaarde Jacques Brel-imitator, naar Brugge te halen.

We zijn dan ook erg trots dat we hem naar Brugge konden halen. Zoals je kunt zien is Jordens echt wel een topartiest. Als je hem bezig ziet lijkt het wel alsof Brel zelf er terug is. Hij klinkt als Brel, beweegt als Brel en werkt zich in het zweet als Brel.” Het publiek genoot inderdaad met volle teugen van het meer dan geslaagde optreden. Zeker toen Jordens het liedje Marieke aanhief, waren de aanwezigen dolenthousiast.

Hommage aan Brel op Mariekefeest in Brugge
© PDV

Er is nog de hele namiddag animatie op en rond het stemmige pleintje. Zo komt er een sliert oude citroën 2PK’tjes langs ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van dit autootje. Er is de mogelijkheid tot een rondritje in de buurt. Tussen 16 u en 18 komen er diverse Nederlandstalige artiesten optreden en om 20 uur komen ‘Les Folles de Gand’. Het Mariekefeest wordt afgesloten met een volksbal met Disco Infinity.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.