Hoger bod op Bloemmolens in Diksmuide

Er komt een tweede zitdag voor de verkoop van de Bloemmolens. © ACK
Redactie KW

Er werd een hoger bod van 55.000 euro uitgebracht op de Bloemmolens. Er komt nu een tweede zitdag op vrijdag 24 juni.

Rik Pype uit Koksijde was op woensdag 20 april de enige die een bod uitbracht op de Bloemmolens. Hij bood 50.000 euro. Daarna volgde een periode van 15 dagen waarin een hoger bod kon worden uitgebracht. Dat is nu gebeurd. Dinsdag werd een bod van 55.000 euro uitgebracht, 10% meer dan het aanvankelijk bod, dat is het wettelijk bepaalde minimum. Notaris Peter De Baets uit Koksijde wil niet kwijt wie de nieuwe bieder is, wel dat hij of zij niet van de streek is.

“Er komt nu een tweede zitdag op vrijdag 24 juni om 17 uur“, zegt de notaris. “Ofwel wordt de koop dan definitief toegewezen, ofwel beslissen de eigenaars om de verkoop terug te trekken. Dat kan bij een vrijwillige verkoop. Ze zouden de verkoop ook nog voor de tweede zitdag kunnen terugtrekken.”

“Groot geschut”

Rik Pype vermoedt dat op de tweede zitdag wel een ernstige koper zal komen opdagen. “Ik zal er zijn uit nieuwsgierigheid en ik zal misschien ook wel beperkt wat verder gaan, maar als het groot geschut boven komt, kan ik niet meer mee. Ik geloof nog altijd in de ligging en in de mogelijkheden van de locatie. Ik vond het onvoorstelbaar dat de verkoop zo was georganiseerd. Dat was totaal niet commercieel aangepakt. Maar ik neem aan dat nu wel de nodige publiciteit is gevoerd en dat de tweede zitdag heel anders zal verlopen. Ik vermoed dat de aankoop van de Bloemmolens dan mijn financiële mogelijkheden te boven zal gaan. Maar je mag altijd eens dromen hé.”

De Bloemmolens zijn eigendom van Immo Dixmuda van de groep-Desimpel en staan al tien jaar leeg nadat het prestigieus museum Westoria er flopte. De laatste jaren werd het complex soms afgehuurd voor activiteiten, maar niet permanent gebruikt. De groep-Desimpel wil het complex nu van de hand doen.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier