https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hof van Beroep laat werken aan hotel Pauwels doorgaan

Het gebouw tijdens de afbraak.
Redactie KW

Een (kleine) overwinning voor bouwmagnaat Bart Versluys in de zaak rond het voormalige hotel Pauwels in de Kustlaan in Knokke. Het hof van Beroep verklaarde het beroep van de tegenpartij ongegrond. De werken mogen dus gewoon door blijven gaan. Al moet de zaak wel nog ten gronde behandeld worden.

De bouwpromotor Service and Development Group Belgium, wou de werken tegengaan. Een eerste rechter in kortgeding verwierp die eis al, maar daar werd beroep tegen aangetekend. Ook het hof van Beroep ging nu niet met de stelling akkoord. Met als resultaat dat de afbraak- én opbouwwerken gewoon verder mogen gaan. “In de praktijk waren ze nog niet gestopt. Door dat vonnis van de eerste rechter van de ondernemingsrechtbank was dat niet nodig“, zegt advocaat Jan De Groote, die Bart Versluys samen met meesters Ludo Ockier en Alexander Mondy bijstaat.

Dwangsom

Hotel Pauwels dateerde uit de late jaren 70 en werd getekend door architect Marc Dessauvage. Het maakt nu echter plaats voor een appartementencomplex. Eén mede-eigenaar ging daar niet mee akkoord. Al had die enkel één autostaanplaats in zijn bezit. Omdat alle andere mede-eigenaars voorstander waren van het afbreken en heropbouwen van het gebouw, werd daar in februari toch mee gestart. Alleen kreeg bouwfirma Versluys al snel een beschikking in de bus met een dwangsom van één miljoen euro per activiteit op de werf.

Rechtsmisbruik

De werken werden stilgelegd en de zaak belandde in de rechtbank. Volgens Service and Development Group Belgium moeten alle mede-eigenaars hun fiat geven. Een definitieve uitspraak over dat geschil is er nog niet. De zaak komt namelijk op 26 februari ten gronde voor de vrederechtbank. Maar het hof van Beroep oordeelde in kortgeding wel al dat de afbraak- en opbouwwerken verder gezet mogen worden. “In afwachting van de zaak ten gronde kunnen de werken dus wel voortgezet worden. Wij hebben de tegenpartij al een nieuwe garage én een toegeving van 200.000 euro gedaan en nog zijn ze niet tevreden. Er is manifest sprake van rechtsmisbruik”, aldus meester De Groote. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten