Hof Demeersseman in Ichtegem trakteert bewoners op optreden

Op veilige afstand kon Freddy Accordi optreden in wzc Hof Demeersseman © Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Om de bewoners van het woonzorgcentrum van Hof Demeesseman een beetje extra afwisseling in hun dagelijkse afzondering te bezorgen, regelde het animatieteam een optreden van Freddy Peire.

Freddy is beter bekend onder zijn artiestennaam Freddy Accordi. Hij was ooit Europees en Belgisch kampioen accordeonist.

Freddy trad voor de veiligheid op in de binnentuin van het woonzorgcentrum waar een beperkt aantal bewoners kon meegenieten. Ook vanop de terrassen op de eerste en tweede verdieping of vanuit hun kamers konden de bewoners het muzikale optreden van Freddy Accordi volgen. Het werd een morele opsteker voor de bewoners, die al een paar weken praktisch volledig van de buitenwereld zijn afgesloten door de coronacrisis. Van muziek fleuren ze op. Er worden ook videochatsessies georganiseerd met de families en er is bijvoorbeeld ook de brasseriekar die elke namiddag bij de bewoners op ronde gaat. De bewoners genieten ook van de vele mooie tekeningen, brieven en knutselwerkjes die ze van iedereen krijgen. Ze zijn er heel dankbaar voor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier