Hoewel pas op 10 september: dit jaar ook geen Bordes Izegem Koers

Wouter Vander Stricht

De organisatoren van Bordes Izegem Koers zien zich genoopt om de editie van 2020 te annuleren. Hoewel de maatregelen om massa-evenementen te verbieden gelden tot eind augustus en de wielerwedstrijd pas in september plaatsvindt, ziet de organisatie voldoende redenen om dit jaar geen koers te houden. “Er zijn te veel onzekerheden”, luidt het. Eén daarvan is het op de been krijgen van een wielerpeloton. Want als er al mag gekoerst worden in september, dan zullen de wedstrijden elkaar ongetwijfeld verdringen op de wielerkalender.

Met een persnota maakte het bestuur van Izegem Koers de boodschap wereldkundig. “Tot eind augustus zijn alle massa-evenementen verboden. Wij vinden het dan ook onverantwoord om tien dagen later, zoals vorige editie 25.000 toeschouwers langs het parcours te zien. En ongetwijfeld zal de regering dit volgen en vanaf 1 september niet alles open stellen. Vermoedelijk zal dit eerder druppelsgewijs gebeuren.”

“Ook bij de renners en hun ploegen is er vandaag alleen maar onzekerheid. Feit is dat alle prioriteit zal gegeven worden aan UCI-koersen, waar er altijd heel wat tv-exposure is. Daar maakt Bordes Izegem Koers geen deel van uit. Door het drukke UCI- programma in september wordt het dus erg moeilijk om opnieuw aantrekkelijke namen aan de start te hebben.”

Alle energie naar 2021

Maar misschien nog de reden die de doorslag gaf: spreek nu maar eens sponsors aan. “Wij vinden het ongepast om op dit ogenblik sponsorformules voor te stellen bij onze vele trouwe sponsors. Momenteel hebben die heel wat andere uitdagingen, daarin zijn wij realistisch. Wij doen alvast zoveel mogelijk mee aan de vele oproepen ‘koop lokaal’.”

“Gezien de voorbereidingen voor de organisatie starten in april, zijn er dus momenteel te veel onzekerheden voor een succesvolle editie op 10 september. Vandaar dat wij nu de knoop hebben doorgehakt en met veel energie en ambitie gaan voor een spetterende editie in 2021.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.