Hoeve Elsenhof in Roeselare krijgt samen met de buurt een nieuwe invulling

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Nabij dienstencentrum Ten Elsberge, langs de Kardinaal Cardijnlaan wordt op site ’t Elsenhof een groenzone met centraal ontmoetingspunt voor de wijk ontwikkeld. De bestaande hoeve zal er plaatsmaken voor een recreatieve ruimte met een focus op groen, biodiversiteit, ontmoeting en speelse prikkels.

De site langs de Kardinaal Cardijnlaan met het Elsenhof krijgt een nieuwe invulling. Daarvoor start de Stad binnenkort een participatief traject op met de buurtbewoners, met Motena, de verenigingen die er actief zijn en de dichtbij gelegen scholen. “Doelstelling is wel dat de site een groene ontmoetingsplaats blijft voor de wijk. Samen zal men mee kunnen nadenken en beslissen over de mogelijkheid tot uitbouw van een centraal paviljoen of overdekt multifunctioneel terras, de groene omgevingsaanleg, aanvullende recreatieve mogelijkheden en de opwaardering een vernieuwde moestuin om samen te tuinieren. Het traject wordt in maart op een coronaveilige manier opgestart”, verduidelijkt schepen Bart Wenes.;

“Voorafgaand aan deze participatie, wordt de hoeve gesloopt. In de week van 22 februari, dus na de krokusvakantie gaat het Elsenhof tegen de vlakte en gaan er enkele snoei- en knotwerken door. De sloop was onvermijdelijk want de hoeve is in zo’n slechte staat dat de veiligheid echt in het gedrang kwam.”

“In aanloop naar de sloop werden door de intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst RADAR, Het Reizend Bakhuis en de Dienst Gebouwen van de Stad Roeselare enkele zaken opgelijst die gerecupereerd moeten worden voor de sloop van start gaat. Dat gaat dan bijvoorbeeld over de aanwezige biechtstoeldeur en elementen van de bakoven. , … Ook tijdens de sloop zelf worden waardevolle bouwmaterialen gerecupereerd die nadien gebruikt kunnen worden tijdens de nieuwe invulling van de site”, vult schepen Nathalie Muylle aan.

Wellicht in dezelfde week van de sloop, gaat men over tot snoei- en knotwerken. Dit gebeurt na overleg met de buurt. Er blijven vijf wilgen behouden als knotboom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier