"We moeten onze producten verkopen voor een appel en een ei aan de fabriek, vanwaar het naar de groothandel, supermarkt en uiteindelijk bij de consument terechtkomt. We halen al die schakels uit het proces en leveren hier verse producten aan de klant. Korte keten ...

"We moeten onze producten verkopen voor een appel en een ei aan de fabriek, vanwaar het naar de groothandel, supermarkt en uiteindelijk bij de consument terechtkomt. We halen al die schakels uit het proces en leveren hier verse producten aan de klant. Korte keten dus", begint Inge.Dat het een hoeve-automaat zou worden, was vrijwel meteen zeker. "Als we voor een winkel hadden gekozen, zou er altijd een van ons moeten zijn tijdens de openingsuren. De hoeve-automaat moeten we dagelijks een keer bijvullen en dan kunnen we doordoen met ons werk op de boerderij. Bovendien zijn de mensen nu vrij om te komen wanneer ze willen. Is dat 's morgens vroeg, 's avonds laat of op zondag, dat maakt niet uit", vervolgt Johan.In de hoeve-automaten vind je honing, aardappelen en eitjes. "Allemaal van eigen kweek. Al halen we ook eieren bij van een collega, maar dat staat aangeduid. We verkopen zowel vastkokende als frietaardappelen en dat in verpakkingen van 2,5, 5 en 10 kilogram.""De bedoeling is om ons gamma met tijd nog wat uit te breiden. We denken dan bijvoorbeeld ajuin en prei van collega-landbouwers. Sowieso willen we enkel producten aanbieden uit eigen streek."Aan de hoeve-automaat kun je makkelijk parkeren. "Er is ook geen hinder van landbouwvoertuigen, want we hebben daarvoor een extra uitweg aangelegd." (BC)