Hoe zou het nog zijn met (1/6): Alicia Allaert: “Aandacht was ik na een maand beu”

Alicia Allaert: "Ik doe sport- en ontspanningsmassages, maar geen erotische massage." © Guillaume Decock
Freddy Vermoere
Freddy Vermoere Medewerker KW

Zes weken lang gaan we op zoek naar Waregemnaars die ooit in het middelpunt van de belangstelling stonden. Nummer 1 in de reeks is Alicia Allaert, tien jaar geleden ‘bekend’ na haar deelname aan ‘Beauty & The Nerd’ en finaleplaatsen in missverkiezingen. “Ik ben blij dat die hype is gaan liggen”, zegt Alicia nu.

De 33-jarige Alicia Allaert is inmiddels acht jaar weg uit Waregem en woont nu met haar echtgenoot en jeugdliefde Pieter Van De Veire (32) in Kluizen, tussen Zelzate en Gent. Enkele kilometers verderop, in Sleidinge, opent ze volgende maand een wellnesscentrum. Haar Waregemse avonturen is ze echter nog lang niet vergeten, “al staat dat nu allemaal ver van mij af”, zegt ze.

Laat ons toch eens terugblikken. Je eerste poging naar een misskroontje begon bizar. Je werd Leie-ambassadrice voor één dag…

“Onwaarschijnlijk dat dit mogelijk was, maar door een computerfout was ik verkeerdelijk aangeduid als winnaar. Ik werd dus gehuldigd, maar één dag na mijn verkiezing moest ik mijn kroontje al opnieuw inleveren. Ik kreeg telefoon van organisator Ignace Crombé met de mededeling dat iemand anders gewonnen had. Meer uitleg kreeg ik niet. Niet dat ik denk dat er gesjoemeld werd, maar plezant was dat toch niet.”

Waren je ervaringen beter in ‘Look of the Year’ of in ‘Miss Coast Belgium’, waar je telkens een finaleplaats behaalde?

“Daar heb ik wel goede herinneringen aan. Ik hield aan die missverkiezingen niet alleen vriendinnen over, maar er zat ook telkens een reisje aan vast. Met ‘Miss Coast Belgium’ zijn we een weekje naar Turkije gegaan. Dat was ook de meest professionele organisatie achter een missverkiezing waar ik aan deelnam. Het was wel hard werken. Elk weekend moesten we present tekenen aan de kust voor allerlei opdrachten, maar ik heb me geamuseerd.”

BIO

Privé

Alicia Allaert (33) is getrouwd met Pieter Van De Veire (32). Ze is zwanger van hun eerste kindje, dat op 22 december verwacht wordt. Ze wonen in het centrum van Kluizen, een dorp tussen Zelzate en Gent.

Loopbaan

Alicia heeft showbizzschool gevolgd. De voorbije tien jaar werkte ze als kapster, aanvankelijk in kapsalon Capilla in Waregem, nu in een woonzorgcentrum in de buurt. Inmiddels verzorgt ze ook al een tijd massages. In oktober opent ze haar eigen wellnesscentrum aan de Polenstraat 44 in Sleidinge, waar ze ook (niet-erotische) massages zal verzorgen.

In de kranten zei je toen dat je hoopte aan de slag te kunnen in de media. Vind je het jammer dat dit niet gelukt is?

“Heb ik dat gezegd? Nu ja, ik was toen nog erg jong. Een mens zegt dan van alles. Ik was vooral op zoek naar avontuur en dat heb ik daarmee toch gekregen.”

Tijdelijke roem kwam er uiteindelijk via de telenovelle ‘Ella’ en vooral ‘Beauty & The Nerd’ waar je aan deelnam. Heb je daar goede herinneringen aan?

“Jazeker. VTM liet ons voor ‘Beauty & The Nerd’ een aantal weken naar Thailand gaan. Toen ik er uit lag, kon ik er zelfs nog een week langer blijven. Ik had geluk. Om een of andere reden mochten de vliegtuigen niet opstijgen, maar voor ons was dat dus een meevaller. Toen ik nadien terug thuis kwam, was ik enorm verbaasd van de impact van het programma. Maandenlang werd ik op straat aangeklampt om met mensen op de foto te gaan. Overal waar ik me durfde te vertonen in Vlaanderen maakte ik het mee. Eén maand lang was dat plezant, maar daarna had ik het wel wat gehad. Het was me toen al duidelijk dat het nu ook niet zo plezant is om als een Bekende Vlaming door het leven te gaan.”

Om de twee weken ga ik op zaterdag mijn oma opzoeken in Waregem

Maak je het nu nog mee dat je wel eens aangeklampt wordt?

“Het gebeurt nog wel eens dat er me iemand zegt ‘ik ken je van ergens’, maar daar stopt het dan ook. Ik heb het ook liever zo. Vandaag zou ik ook niet meer meedoen aan tv-programma’s of missverkiezingen. Ik focus me liever op mijn relatie, ons kindje dat op komst is en op mijn werk.”

Hoe zit het nu nog met het paardrijden? Was het niet de bedoeling dat je in de voetsporen zou treden van je vader, ruiter Pascal Allaert?

“Zo sterk zou ik het niet stellen, maar mijn papa wou me toch graag introduceren in de wereld van de ponykoersen. Ik reed wel graag op een pony toen ik kleiner was, maar ik heb twee keer mijn arm gebroken bij een valpartij. Het plezier was er toen een beetje af. Ik sluit het wel niet uit dat ik ooit opnieuw ga paardrijden.”

Hoe zou het nog zijn met (1/6): Alicia Allaert:
© Guillaume Decock

Beroepshalve zit je nu in de wellness?

“Ik heb tot nu toe als kapster gewerkt en ben een tijd geleden ook begonnen met het verzorgen van massages. Ik doe sport- en ontspanningsmassages, maar geen erotische massages. Zet dat laatste er voor de zekerheid maar bij. Ik wil niemand op verkeerde gedachten brengen (lacht). Volgende maand kan ik normaal mijn eigen wellnesscenter Relaxcia in Sleidinge openen.”

Ga je nog vaak terug naar Waregem? Van bij jou thuis is het toch al snel een kleine 60 kilometer rijden.

“Om de twee weken ga ik op zaterdag mijn oma (Jacqueline de Bleeckere, red.) opzoeken. Dat sla ik nooit over. Ze woont nog altijd in Waregem en is inmiddels 87. Ik doe dan boodschappen met haar en daarna gaan we een koffietje drinken in het centrum. Vaak is dat dan in restaurant De Sopraan aan de Stationsstraat. We nemen er ook wel eens een lunch. Ook maak ik dan van de gelegenheid gebruik om nog eens een babbeltje te gaan slaan met Melisa van kapsalon Capilla. Bij haar ben ik jaren geleden gestart als kapster.”

Volg Alicia Allaert op de Facebookpagina Massages Alicia.

(Freddy Vermoere)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.