Hoe stelt Sprotje het vandaag? “Nog steeds bang van oven, maar geen pijn meer”

© gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Haar dierenbeul had vandaag voor de rechter moeten verschijnen, maar stuurde uiteindelijk toch zijn kat. Terwijl de rechter zich buigt over het dossier van dierenmishandeling, gaat het met het Kortrijkse katje Sprotje elke dag beter. Toch bleef het jonge diertje lange tijd erg bang van de oven, zelfs in haar nieuwe thuis.

Het diertje hield verrassend genoeg amper iets over aan haar beproeving. “In het begin was ze uiteraard heel bang“, vertelt Joshua Dutré van Dierenartsen Overleie. Hij hielp Sprotje er weer bovenop en bezorgde haar uiteindelijke een warme thuis bij zijn mama. “Het transport naar ginder was een drama, afgesloten ruimtes waren echt een probleem”, weet hij. “En als de oven werd opgezet in de keuken dan stoof ze naar de zolder en kroop ze daar onder het bed. Ze heeft duidelijk nog vreselijke herinneringen aan de dag dat ze mishandeld werd. Maar ondertussen is ook dat verminderd.”

“Ze heeft nu een vriendinnetje Riba, met wie ze het heel goed kan vinden en ze gedraagt zich als een lieve, sociale kat. Het liefst ligt ze in de zetel bij mijn mama, of op haar buik te spinnen. Miraculeus genoeg is ze vrij vriendelijk naar mensen toe, zeker degene die ze kent.”

Ook fysiek herstelde Sprotje erg goed. “Haar volledige linkerflank was eigenlijk een open wonde”, aldus de dierenarts. “Alle huid en haar was daar gewoon weg gebrand. Maar nu zie je dat nog amper. Ze heeft alleen nog een stukje huid waar iets minder vacht op staat. Maar pijn heeft ze niet meer.”

Joshua en zijn collega’s plannen in oktober zeker opnieuw een bezoek aan de rechtbank. “We hebben de maximumstraf gevraagd en hopen van harte dat de dader die ook krijgt”, besluit hij.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier