Hoe reagern Ardooise scholen en rusthuizen op het Coronavirus?

Ook in Hardoy worden maatregelen genomen ter bescherming van de bewoners. Geen bezoek meer tot nader order. © (foto JM)
Redactie KW

Het Coronavirus teistert vooral de lokale sociale media. Maar hoe zit het in de scholen en bij de seniorenverenigingen? Wij gingen het na.

Volgens het gemeentebestuur is er in Ardooie geen enkele besmetting op dit moment.

Algemeen Directeur Dominiek Pillaert: “Ik heb geen gegevens dat personen die in Ardooie wonen besmet zouden zijn met het coronavirus.”

Ondertussen zetten twee organisaties hun activiteiten reeds ‘on hold’. Noel Desmet: “Vief, de liberale bond voor senioren schrapt alle activiteiten tot zondag 4 april.” ook de leden van de seniorenadviesraad (SAR) kregen vanwege hun secretaris de melding dat geplande bijeenkomsten niet doorgaan.

Advies van overheid volgen

De andere seniorenverenigingen, en dat zijn Neos, Okra Ardooie en Koolskamp en S-Plus blijven waakzaam en volgen de actualiteit op.

Daniel Devoldere van Okra Ardooie: “Wij gaan ervan uit dat onze leden het advies van de overkoepelende en de lokale overheid volgen.”

Ook Neos schrapte nog geen activiteiten volgens voorzitter Etienne Desaegher. De ondervraagde seniorenverenigingen tonen wel begrip voor een lock down zoals in Gooik. Maar in het woonzorgcentrum Ardooie zijn ze geen voorstander van een afsluiten voor alle bezoek.

“We raden momenteel een afsluiten af. In samenspraak met onze arts, de bedrijfsarts en de directie wordt de situatie op de voet opgevolgd. Ondertussen worden alle inwoners geïnformeerd over de maatregelen die ze moeten in acht nemen om Corona hier buiten te houden. En ook het personeel kreeg instructies die nauwgezet gevolgd worden’ zegt Ine Seroen van het WZC.

Scholen leggen nadruk op preventie en hygiëne

In de Ardooise scholen ligt de nadruk op preventie en hygiëne. Het absenteïsme in de scholen wordt volgens de diverse directies niet in de hand gewerkt door het virus.

“Er zijn niet meer leerlingen afwezig dan op een normale schooldag”, klinkt het unaniem. Zowel in het IHK, de Zonnebloem als in de Boomgaard worden de maatregelen rond hygiëne aangescherpt en krijgen de leerlingen en de leerkrachten instructies rond preventie. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier