Hockey en basket leren van topsporters in Kortrijk

© EDB
Redactie KW

Hockeyspeler en Red Lion Arthur Desloover en Hanne Mestdagh, die meespeelt met de nationale basketbalploeg gaven lessen aan leerlingen uit Vrije Basisschool Bellegem en Vrije Basisschool Rollegem.

In het kader van de Warmste Week wou men in de basisscholen van Bellegem, Rollegem en Kooigem de kinderen een sportaanbod om u tegen te zeggen aanbieden.

Voor een deelnameprijs van 10 euro per kind, konden de kinderen van de lagere school in leeftijdsgroepen een hockey- of basketbalworkshop volgen in SC De Lange Munte in Kortrijk. De lesgevers waren niet van de minsten.

Wie koos voor basketbal kreeg les van Hanne Mestdagh uit Ieper. Zij speelt in de nationale damesploeg. Wie liever eens genoot van een namiddagje hockey kon bij Arthur Desloover uit Kortrijk terecht. Hij maakt ook deel uit van de nationale ploeg in zijn sport. Maar liefst 59 kinderen uit de scholen van Rollegem en Bellegem schreven zich in. “Een groot succes”, aldus de sportleerkrachten van de scholen. “We verkochten ook heel wat steunkaarten aan 5 euro.” Ook de opbrengst van de verkoop van koffie, drankjes en taart van woensdagnamiddag gaat naar het goede doel.

De actie sluit aan bij verschillende acties vanuit de gemeenteschool in Kooigem. Het geld gaat naar het Born-Budge instituut vzw, een onderzoeksgemeenschap aan de universiteit van Antwerpen die zich richt op studie van neurologische aandoeningen waaronder de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, ALS, spierzenuwziekten en epilepsie.

(EDB)