Hockey Club Roeselare opent eigen clublokaal aan Onze Kinderen in Rumbeke

Het bestuur van de Roeselaarse hockeyclub met v.l.n.r.: Alexandre De Cordier, Michiel Van Eeckhoutte, Bertrand Doutrepont en Dieter De Groote. © (foto SM)
Redactie KW

Hockey Club Roeselare opende het nieuwe clublokaal naast de velden aan Onze Kinderen in Rumbeke. Een project dat volledig gedragen werd door de club zelf en zijn leden. Voorzitter Michiel Van Eeckhoutte is alvast trots op deze prachtige realisatie.

“We hebben met de club al een hele weg afgelegd na onze start op Sint-Idesbald”, opent voorzitter Michiel Van Eeckhoutte. “In afwachting van deze vaste accommodatie hadden we een barcontainer geplaatst, maar dat was verre van ideaal. Maar als jonge club met beperkte middelen moest je roeien met de riemen die je hebt. Ik ben dan ook bijzonder trots dat we nu over dit nieuw clublokaal beschikken. Het mooie eraan is dat dit project door heel wat mensen binnen de club gedragen werd. Niet alleen financieel, maar ook in de bouw ervan. De verlichting, de ramen, de vloeren… allemaal gedaan door leden van de club. Dankzij iedereens steun zijn we erin geslaagd om deze mooie locatie te creëren. We recupereren zelfs oud materiaal van het Barnum. Hun stoelen en banken halen we helemaal uit elkaar en renoveren we in de kleuren van de club. Die kleuren vind je trouwens terug in het clublokaal. Alles tot 1 meter hoog is in het blauw, alles erboven in het rood. En het logo van de club zit in de tafels verwerkt. Echt prachtig!”

matchen op scherm

“Wanneer we met dit project gestart zijn? In juni 2019. Het is inderdaad allemaal vlot gegaan, maar dat is dankzij onze gedreven leden en hun familie. Er moesten enkele bomen gehakt worden om plaats te maken, maar in drie dagen was alles al klaar. En het hout wordt nu gebruikt voor de kachel in het clublokaal. We laten dus niets verloren gaan. Met deze nieuwe locatie hopen we de betrokkenheid van de leiden te versterken. Dat is van belang, want we groeien enorm en tellen nu al meer dan 400 leden. Het was dus een noodzakelijke stap in onze groei. We hebben zelfs camera’s op het veld staan, zodat de ouders de matchen op de schermen in het clublokaal kunnen volgen. Maar ook voor onze internationale trainers is dat handig voor hun video-analyses. Een leuk extraatje, maar in dienste van het sportieve”, aldus de voorzitter van Hockey Club Roeselare.

Nog meer groeien

“En met dit nieuwe lokaal en de Olympische Spelen in het verschiet verwacht ik dat onze club nog zal groeien. Alleen is de vraag of we nog veel ruimte hebben. Met ons huidig veld kunnen we tot 500 leden laten trainen en spelen. We zitten dus dicht bij onze limiet. Misschien dat er in de nabije toekomst dus ergens een extra veld zou moeten kunnen komen… Op termijn zullen we ook extra trainers nodig hebben, maar daar zijn we al volop mee bezig. Heel wat leden zijn bezig met een opleiding, waardoor we in de toekomst op trainers uit de eigen werking kunnen rekenen.”

De club telt dit seizoen 23 competitieve teams en een recreatieve ploeg bij de jeugd, twee heren Gents en één damesploeg.

“De jongsten bij onze seniorteams zijn nu zo’n 23 jaar en de oudste in de jeugd zo’n 17 jaar. Het is de bedoeling om die binnen een paar jaar samen te smelten om met een seniorsploeg uit te kunnen pakken. We doen er alvast alles aan om onze jeugd zo goed mogelijk op te leiden. Er zijn zelfs enkele spelers die in de BeGold-selectie opgenomen zijn. Een teken dat we het niet slecht doen met onze club”, besluit Michiel Van Eeckhoutte. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier