Hitteplan Avelgem houdt ook met dieren rekening

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

België trotseert deze week een regelrechte hittegolf. Ook Avelgem zal zweten onder de brandende zon. De gemeente hergebruikt het hitteplan van oud-schepen Erik Vandereecken (Tandem), dat ook aandacht geeft aan het welzijn van de dieren.

In juli 2019 maakte toenmalig schepen van Klimaat en Dierenwelzijn Erik Vandereecken een hitteplan op voor Avelgem. Die zomer was een van de warmste zomers ooit in ons land, op 25 juli steeg de temperatuur op verschillende plaatsen zelfs boven de veertig graden.

Naast de zorg voor de inwoners van Avelgem richtte het hitteplan zich ook op dieren op het Avelgems grondgebied. Zo herinnert het plan de fokbedrijven eraan dat de voorschriften van het dierenwelzijn te allen tijde moet worden nageleefd. Net als huisdieren moeten fokdieren voldoende beschermd worden tegen de zon, en moeten ze regelmatig vers water krijgen. Overdag blijven ze beter binnen. Er wordt ook afgeraden om huisdieren achter te laten in de auto, of hen op oververhit beton, klinkers of asfalt te laten lopen. De gemeente vraagt ook extra aandacht voor alleen achtergelaten huisdieren. Dat laatste is nu allicht iets minder waarschijnlijk, daar de meeste mensen van een vakantie in eigen land genieten.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier