Hitte houdt paarden dinsdag op stal in Brugge

Vandaag dinsdag rijden de paardenkoetsen in Brugge niet uit wegens de hitte. “Vanaf 30 graden Celcius geldt een verbod”, zegt schepen voor Dierenwelzijn Mathijs Goderis.

© Visit Bruges

In ons recent en bindend politiereglement staat duidelijk dat er een verbod is vanaf 30 graden Celsius“, zegt de Brugse schepen voor Dierenwelzijn Mathijs Goderis (SP.A).

“Ik ga ervan uit dat alle uitbaters van paardenkoetsen dit verbod respecteren. Maandag was het volgens het KMI in Brugge 29,7 graden Celsius en ging het verbod niet in. Je moet ergens een lijn trekken. Er is wel een afspraak dat vanaf 25 graden de paarden extra rusttijden krijgen, extra water en geregeld afgespoeld worden met water.”

Visit Brugeshttps://www.facebook.com/VisitBruges/https://www.facebook.comFacebook1

As it's going to be very hot today 🥵, extra measures have been taken in #Bruges to safeguard the well-being of the horses. Therefore, there will be no carriage rides today. Thanks for understanding! 🐴

Geplaatst door Visit Bruges op Dinsdag 27 augustus 2019
rich1.0https://www.facebook.com/VisitBruges/posts/3149322748475280552

“Ik heb nog niet van mijn diensten of de politie gehoord dat er koetsiers zijn die ons reglement niet respecteren. Trouwens, op 13 augustus heeft de Vlaamse Diereninspectie een controle uitgevoerd bij de Brugse koetsiers en hun paarden. Dat rapport is zeer positief, er waren weinig of geen opmerkingen. Dus: de Brugse koetsiers respecteren het dierenwelzijn van hun paarden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.