Historium schenkt halloweenpompoenen aan Poverello

Redactie KW

In Historium, de belevingsattractie over de Middeleeuwen op de Brugse Markt, werd naar aanleiding van Halloween een evenement georganiseerd voor jong en oud.


Pompoenen werden niet alleen gebruikt om de themazalen en andere ruimtes aan te kleden maar ook voor de activiteiten die in het teken van het spokengebeuren werden georganiseerd. Die eetbare pompoenen worden nu niet zomaar weggegooid maar krijgen een nieuwe en zinvolle bestemming. Een honderdtal pompoenen worden door Historium geschonken aan Poverello Tielt, Oostende, Kortrijk en Brugge.

“Poverello, een huis voor thuis- en daklozen” biedt hulp aan mensen die door allerlei omstandigheden in de armoede terechtkomen. Dagelijks worden er in verschillende centra meer dan 700 maaltijden aangeboden en de werking van Poverello wordt gedragen door ruim 400 vrijwilligers.

Gezonde maaltijd

De Halloween pompoenen van Historium worden bijgevolg ingrediënt van een gezonde maaltijd. Dat wordt ten zeerste geapprecieerd door Willy Fonteyne van Poverello die meteen is ingegaan op het aanbod van Historium. “Met 100 pompoenen kunnen wij voor heel wat mensen een gezonde maaltijd bereiden. We zullen ze verwerken in soep en andere gerechten. Het is een schitterend idee van Historium, waarvoor dank” aldus Willy Fonteyne.