https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hilde en Sabine uit Zuienkerke zeggen voor tweede keer ‘ja’

Sabine Pandelaere en Hilde Lievens werden hechter dankzij corona. (foto WK) © (foto WK)
Redactie KW

Trouwen in coronatijd, het is en blijft een zeldzaamheid. Maar Sabine Pandelaere (54) en Hilde Lievens (49) lieten zich niet tegenhouden: 14 november is de datum die hen altijd bij zal blijven. Ze gaven elkaar voor de tweede keer hun jawoord.

Hilde en Sabine gaven elkaar vorige week zaterdag hun jawoord in het gemeentehuis van Zuienkerke. Het was burgemeester Alain De Vlieghe die de bijzondere plechtigheid voltrok. “We hadden het huwelijk natuurlijk kunnen uitstellen. Alleen was het dan nog maar de vraag wanneer we wél zouden kunnen trouwen. Geen mens die immers weet hoelang deze situatie nog zal duren”, aldus de prille tortelduifjes. Wat het allemaal nog specialer maakt, is dat ze al voor de tweede keer de sprong waagden.

“Oude liefde roest niet”, glimlacht Sabine. “Hilde en ik zijn zestien jaar geleden voor de eerste keer getrouwd, en dan na strubbelingen weer uit elkaar gegaan. Maar kijk, blijkbaar was de drang om samen te zijn toch groter en konden we elkaar uiteindelijk toch niet missen”, vertelt Sabine.

Het koppel ontmoette elkaar voor het eerst op café, na een korte chatrelatie. “Ook in het echt scheen het te klikken. We hebben dezelfde interesses en vullen mekaar aan. Ik zou praten tegen een hondje met een hoedje op, Hilde is in het begin wat terughoudender. Ik moet haar soms een beetje meesleuren. Maar Hilde en ik doen nu bijna alles samen. We hebben ons ook samen aangesloten bij een wielerclub”, aldus Sabine.

niet groener

Ze is blij dat ze haar maatje terugvond. “Het gras is niet altijd groener aan de overkant hoor. Hilde en ik hebben met elkaars kleine kantjes leren leven. Maar eigenlijk hebben we elkaar nooit echt losgelaten. We hadden samen ook een hondje.”

Huwen in coronatijd, voor de tweede keer en met dezelfde partner. Alsof dat nog niet speciaal genoeg is, was er voor Hilde en Sabine ook nog een primeurtje weggelegd. “Burgemeester De Vlieghe wist ons te vertellen dat we het eerste holebikoppel waren dat trouwde in zijn gemeente, en toen we zestien jaar geleden voor de eerste keer trouwden in Zottegem – Hilde haar geboortedorp – waren we daar ook de eerste. Toen het homohuwelijk in 2003 mogelijk werd, dachten we ‘waarom het er niet op wagen, nu het eindelijk kan?’ We waren op dat moment ook al een tijdje samen. Ondertussen is het homohuwelijk helemaal ingeburgerd, al heb ik nog weleens het gevoel dat het van vrouwen beter geaccepteerd wordt dan van mannen. Goed dus dat er in het afgelopen seizoen van Boer zkt Vrouw voor het eerst ook een homokoppel te zien was.” Ook Sabine zelf is overigens een Oost-Vlaamse: zij is afkomstig van Oosterzele. “Dat we in Zuienkerke beland zijn, is puur toeval: we gaan graag wandelen aan zee en vonden ons droomhuis in Nieuwmunster. Dat ligt op amper drie kilometer van de zee.

Door corona was ik de laatste tijd wat vaker thuis, en die vrijgekomen tijd brachten we met ons tweetjes ook aan zee door. We hebben samen veel gekookt en gefietst, samen ons huisje ingericht… Misschien heeft de eerste lockdown in maart ook wel een invloed gehad op onze beslissing om nog dit jaar te hertrouwen. We hebben in die periode ook ondervonden dat we echt wel graag samen zijn.”

gemoedelijk

Het feest is voor later, maar de huwelijksceremonie in het gemeentehuis was voor Hilde en Sabine alvast een onvergetelijk moment. “Dat had inderdaad iets speciaals, het ging er heel gemoedelijk aan toe. Ook de maaltijd achteraf was in intieme kring: alleen wij tweetjes en onze getuigen. Toen we de eerste keer trouwden, zaten we met zesendertig aan tafel.” (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten