Hilde en Guido uit Ardooie jagen hun dromen na in La Douce France

Guido was uitbater van dagbladhandel De Krantenhoek in de Kortrijksestraat en Hilde had een job in het onderwijs, toen ze vonden dat het tijd was om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Guido zette de Krantenhoek te koop en Hilde zei het onderwijs vaarwel. Ze trokken naar Frankrijk om Le Charhido uit te baten, een B&B in het zuiden van Frankrijk. Ze gaan een drukke zomer tegemoet.

(gf) © (gf)

Guido Van Acker en Hilde Debusschere waren op zoek naar een nieuwe uitdaging in hun leven. Ze planden een sabbatjaar in om op zoek te gaan naar een plek waar ze zich met chambre d’hôtes konden vestigen. “We wilden eerst naar Portugal of Spanje trekken, maar de voertaal deed ons twijfelen. We zouden dan vanaf nul moeten beginnen. Bovendien zijn beide landen niet zo gemakkelijk te bereiken. Doordat we vaak op vakantie gingen naar Frankrijk en een aardig mondje Frans praten, besloten we daar onze droom na te jagen”, aldus Hilde.

Onze familieleden maakten zich aanvankelijk wel zorgen, maar nu ze zien dat onze zaak goed draait, zijn ze heel blij voor ons

“We trokken naar de Médoc om de streek daar te verkennen. Ik boekte een B&B op twaalf kilometer van de regio. Guido wees me er echter op dat er een rivier tussen de B&B en Médoc zat. Toevallig zijn we dus in Charente Maritime terecht gekomen. We vonden het pand waar we nu zitten en na een bezoek beslisten we dezelfde avond nog om het te kopen”, gaat Hilde verder. Hun B&B kreeg de naam Le Charhido waarbij Char verwijst naar de regio waar de chambre d’hôtes gelegen zijn, Hi naar Hilde en Do staat dan weer voor Guido.

Zwembad en zonneterras

Op 28 maart 2018 vertrokken Hilde en Guido definitief naar Charente Maritme. In juli ontvingen ze de eerste gasten. “Veel veranderingen moesten er niet gebeuren, dat was namelijk een vereiste van ons. We zijn geen doe-het-zelvers, maar wat schilderwerken en nieuwe badkamers plaatsen, moest wel lukken.” Gasten die naar Le Charhido komen, mogen naast de gezellig ingerichte kamers ook een splinternieuw zwembad verwachten. “Net voor het nieuw vakantieseizoen, hebben we voor een nieuw zwembad en zonneterras gezorgd. In juli en augustus zullen deze gretig gebruikt worden, want we hebben al heel wat reservaties binnengekregen.”

Vertrek geen verrassing

Voor de vrienden van Hilde en Guido was het geen verrassing dat ze naar Frankrijk zouden trekken. “Zij wisten dat dit onze grote droom was en reageerden dan ook heel enthousiast. Onze familie maakte zich aanvankelijk wel zorgen, maar nu ze zien dat onze zaak goed draait, zijn ze heel blij voor ons. Iedereen kwam ook al eens op bezoek vorige zomer en deze zomer mogen we hen ook weer verwachten. Heimwee? Nee, daar hebben we voorlopig geen last van en ik denk ook niet dat dat ooit zal komen. Dankzij sociale media kunnen we het contact met onze vrienden en familie onderhouden. We zitten ook op amper acht uur rijden van Ardooie, dus bij familiefeesten zijn we nog steeds van de partij”, lacht Hilde. Het koppel heeft ook niet het gevoel dat ze nu minder sociaal contact te hebben, integendeel. “We organiseren hier binnenkort mijn verjaardagsfeest en er komen al veertig vrienden langs van de streek, aan vrienden geen gebrek”, besluit Hilde enthousiast. (SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.