Eerder deze maand werd op het domein Palingbeek de permanente tentoonstelling ComingWorldRememberMe (CWRM) geopend. Dat kunstwerk van Koen Vanmechelen werd gemaakt met 200.000 beeldjes die eerder deel uitmaakten van het tijdelijke kunstwerk dat wat verder op de site te vinden was.

De in totaal 600.000 beeldjes stonden elk voor een slachtoffer van WO I. Er werden 400.000 beeldjes verdeeld onder de geïnteresseerden, van de rest werd het vast monument gemaakt. Een buurman plaatste nu een grote kip aan de rand van zijn tuin. De kip richt zijn blik op het grote ei dat deel uitmaakt van de installatie. Koen Vanmechelen vindt wat de buurman doet grappig. "Moet kunnen, dit is vrije meningsuiting", klinkt het.

(CM)

Eerder deze maand werd op het domein Palingbeek de permanente tentoonstelling ComingWorldRememberMe (CWRM) geopend. Dat kunstwerk van Koen Vanmechelen werd gemaakt met 200.000 beeldjes die eerder deel uitmaakten van het tijdelijke kunstwerk dat wat verder op de site te vinden was. De in totaal 600.000 beeldjes stonden elk voor een slachtoffer van WO I. Er werden 400.000 beeldjes verdeeld onder de geïnteresseerden, van de rest werd het vast monument gemaakt. Een buurman plaatste nu een grote kip aan de rand van zijn tuin. De kip richt zijn blik op het grote ei dat deel uitmaakt van de installatie. Koen Vanmechelen vindt wat de buurman doet grappig. "Moet kunnen, dit is vrije meningsuiting", klinkt het.(CM)