Highlight Festival Indoor beperkt aantal bezoekers tot 950 door coronarichtlijn

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Zoals de zaken er nu voorstaan, gaat Highlight Festival Indoor gewoon door op zaterdag 21 maart in fuifzaal Fenix in Ieper. De organisatie beperkt het aantal bezoekers wel tot maximum 950 en probeert een temperatuurmeter op de kop te tikken om bezoekers met koorts te weren.

Op zaterdag 21 maart vindt normaalgezien Highlight Festival Indoor plaats in fuifzaal Fenix in Ieper. Het is de eerste indoor wintereditie van het dancefestival, dat al twee succesvolle outdoor edities kende tijdens het laatste weekend van de zomervakantie. Nu gouverneur Carl Decaluwé van Provincie West-Vlaanderen alle indoor evenementen met meer dan 1.000 bezoekers verbiedt, passen de organisatoren van Highlight Festival Indoor zich ook aan. “We hebben besloten om de capaciteit te beperken tot 950 personen”, zegt medeorganisator Lennert Vintevogel. “We zullen dat ook zo communiceren via onze Facebookpagina. We zullen proberen aan een temperatuurmeter te geraken om aan de ingang bezoekers te monitoren op koorts. Daarmee willen we de gasten ook geruststellen. Meteen vragen we ook dat mensen die zich ziek voelen of koorts hebben thuis blijven.”

Highlight Festival Indoor beperkt aantal bezoekers tot 950 door coronarichtlijn

Wellicht ging Highlight Festival Indoor sowieso niet aan meer dan 1.000 bezoekers geraken. “De Fenix heeft een capaciteit van 1.100 personen. Momenteel werden al 650 à 750 kaarten verkocht in voorverkoop. Het was dus wel mogelijk, maar nu nemen we het zekere voor het onzekere en beperken we het aantal toegangskaarten tot 950″, zegt Lennert Vintevogel, die hoopt dat de richtlijnen de komende dagen niet drastischer worden. “Mocht het helemaal niet kunnen doorgaan, dan zou dat een serieuze streep door onze rekening zijn. Er is al veel betaald en de verzekering komt niet tussen in zulke gevallen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier