Hevige brand in loods en aanpalende woning in Jabbeke

© BB
Redactie KW

In de Barletegemweg in Jabbeke, pal op de grens met Bekegem, woedt sinds 15.30 uur een zware uitslaande brand in een loods en aanpalende woning. Het gaat om een voormalig tuinbouwbedrijf waar geen tuinbouwactiviteiten meer bezig zijn. Verschillende brandweerposten zijn ter plaatse.

De brand in de Barletegemweg in Zerkegem, een doodlopend zijstraatje van de Schipleedstraat in Bekegem, was al uitslaand toen die werd opgemerkt. Plots was er een rookpluim tot tien kilometer ver te zien en werden de hulpdiensten massaal opgeroepen.

“Er vielen geen gewonden en er was niemand aanwezig in de woning. De oorzaak is voorlopig onbekend en de brandweer is nog volop bezig met blussen. De woning is onbewoonbaar”, zegt Annemie Wittesaele, woordvoerster van de Lokale Politie Kouter.

De woning en de loods vormen namelijk een blok. De brandweer zal nog uren in de weer zijn met de bluswerken.

Het parket heeft een deskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Het vuur ontstond volgens de brandweer in de loodsgedeelte waar enkele machines stonden. Het vuur sloeg over op de woning in het linker gedeelte van het gebouw. Binnenin is alles weggebrand. De bewoners waren aanwezig op hun erf, maar hadden de brand pas laat opgemerkt. Er is opvang voorzien, bij ouders in de naastgelegen woning. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle maar zal nog uren moeten nablussen.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier