Heuvelland voorziet ondanks strengere maatregelen kleine optredens

Lieven bracht enkele maanden geleden nog dagelijks een nummertje voor zijn buren. © EF
Redactie KW

De gemeente Heuvelland zorgt de komende zondagen voor een muzikale sfeer in de dorpskernen. Elke zondagnamiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur wordt een muzikant eropuit gestuurd. Nu zondag 2 augustus is dat Kemmelnaar Lieven Leplae, violist bij Et Encore. “We speelden met onze folkgroep al op heel evenementen. Een zittend publiek is eens wat anders, maar het zal wel lukken om de sfeer erin te krijgen.”

Lieven Leplae bracht eerder dit jaar, tijdens de lockdown, muziek in zijn straat in Kemmel. “Ik heb 75 dagen na elkaar een nummer gespeeld om iedereen een hart onder de riem te steken. Ik was op het laatst wat door de nummers heen en bracht dan maar 5 bisnummers.”

Lieven is sinds 2003 violist bij Et Encore. “Ik volgde de klassieke muziekschool om daar klassiek viool te leren spelen. Al vlug ontdekte ik echter de andere klanken van dit instrument en sloot ik aan bij de folkgroep. Onze optredens zijn door de coronacrisis uitermate beperkt dit jaar. Dit initiatief van de gemeente Heuvelland brengt me opnieuw onder de mensen. En dat pleziert. Een aantal nummers uit de lockdownperiode zal ik zeker spelen en verder zal ik ook een aantal nummers zingen. Voor ik lid werd van Et Encore was ik zanger bij Men Dust. Op recepties laat ik graag nog eens mijn stem horen.”

De nieuwe opstoot van het virus maakte ondertussen een definitief kruis over de andere geplande optredens van Et Encore de komende maanden. Naast de optredens in Heuvelland is Lieven ook straatmuzikant in Izegem. “Ik werd gevraagd door de culturele dienst om lukraak aan te bellen bij mensen en voor hen zomaar een nummer te spelen. Dat was echt een meevaller.”

Lieven Leplae speelt nu zondag 2 augustus op de terrassen van Café Chaplin in Nieuwkerke en café Sint-Hubertus in Wijtschate. De Poperingse Jana Ghelein speelt die dag accordeon in Westouter. Naast muziek in open lucht brengt de gemeente ook film. De rondreizende cinema doet deze zomer nog volgende dorpen aan: Nieuwkerke (25 augustus), Loker (28 augustus), Kemmel (3 september), Westouter (11 september) en Dranouter (12 september)

Inschrijven via de website van Toerisme Heuvelland is gezien de huidige coronamaatregelen verplicht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.