Heuvelland verwacht tegen half mei de mondmaskers voor de bevolking

Om social distancing te kunnen regelen, werd de gemeenteraad in OC De Fontein gehouden. © EF
Redactie KW

Niet in de vertrouwde raadszaal in de Warande in Kemmel, maar in het OC De Fontein in De Klijte werd de gemeenteraad gehouden van Heuvelland. Deze stond quasi volledig in het teken van corona.

Deze uitzonderlijke gemeenteraad werd in De Fontein gehouden omdat de raadsleden op die manier voldoende afstand konden houden. Er werd gestart met een applaus voor iedereen die in de zorg werkt. “In het bestuur denken we in het bijzonder aan het woonzorgcentrum, waar we tot nog toe gespaard bleven van coronagevallen”, aldus burgemeester Marc Lewyllie.

De zo goed als volledige gemeenteraad stond in het teken van de coronacrisis. “Als gemeente voorzien we voor iedereen een mondmasker. De bestelling gebeurde eind vorige week al, we verwachten dat die binnen drie weken geleverd wordt. Om de dringendste noden op te vangen is een groep vrijwilligers onder impuls van Valerie Deknock al in gang geschoten om er zelf te naaien. We zijn dus goed voorbereid”, legde de burgemeester uit.

Het voorstel van N-VA Heuvelland om uit te pakken met een Heuvellandbon werd niet weerhouden. “Op zich geen slecht idee, maar een dergelijk systeem kost al veel geld om te installeren. Nog voor je een eurocent aan de inwoners en ondernemers kunt schenken, gaan er al tienduizenden euro’s verloren in administratie. En om het cashflow-probleem van de ondernemers op te lossen komt dit voorstel wel wat laat, nu de winkels binnenkort opnieuw mogen openen. Een algemene belastingvermindering zorgt voor minder administratie. Het is financieel ook niet mogelijk om beide maatregelen samen in te voeren. We geven met onze belastingverlaging trouwens bijna de grootste steun aan onze inwoners van de hele Westhoek. Deze belastingvermindering van maar liefst 200.000 euro moet onze inwoners en ondernemers een duwtje in de rug geven tijdens deze moeilijke periode.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.