Heuvelland steunt verenigingen: “Toelage komt er versneld en zonder gedoe”

Archiefbeeld. © EF
Redactie KW

Door de coronacrisis zagen al heel wat verenigingen in Heuvelland hun activiteit geannuleerd of uitgesteld. Het Zoetmarktcomité annuleerde zo hun Zoetemarkt op Pinkstermaandag.

Ook verenigingen die deze zomer of in het najaar iets organiseren hebben nog geen zekerheid of hun activiteit zal doorgaan. De gemeente Heuvelland nam ondertussen de beslissing dat elke vereniging versneld en zonder veel papierwerk de toelage zal bekomen.

“Op die manier creëren we ademruimte bij verenigingen die deze zomer hun evenementen en inkomsten zien verdwijnen. Voor hen wordt het bovendien moeilijk om beroep te doen op sponsoring van lokale ondernemers,” aldus schepen Wieland De Meyer. “Van projectverenigingen die hun activiteit helemaal geannuleerd zagen, vragen we om de subsidies in de mate van het mogelijke na de crisis te gebruiken om in het najaar of deze winter een aantal kleinere activiteiten te organiseren indien dat mogelijk is. Zo houden we het lokale leven draaiend, wat goed is voor onze dorpen, maar ook voor de lokale handel die baat heeft bij de organisatie van alle evenementen.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.