Heuvelland schrapt tot nader order alle activiteiten

Redactie KW

Dit weekend waren dat Borelle en de inhuldiging van het kunstwerk De Ontsnapping aan de Polka in Kemmel. “Hopelijk ontsnappen we allemaal aan het virus”, reageerde schepen van Toerisme Jean-Pierre Geelhand met een kwinkslag.

Toerisme Heuvelland werkte deze winter samen met de Vrienden van de Hellingenroute aan de promotie van het sportief fietsen in Heuvelland. Blikvangers daarvoor zijn de reuze speelgoedrenners die inmiddels aan de rotonde van de Polka in Kemmel staan.

“Een vierde beeld werd geplaatst op de Baneberg”, zegt de schepen. “In de schaduw van de Lijstermolen staat Werner Kerner. Het was de bedoeling dit beeld met veel fietsers naar zijn zomerplaats te brengen. We focussen nu op de omgekeerde beweging wanneer we in oktober Werner Kerner van de berg halen en naar zijn winterplaats zullen brengen.”

Ondertussen werkten de Vrienden van de Hellingenroute een sportieve route uit die binnen een beperkte afstand van startpunt Kemmel blijft.

“We haalden daarvoor de VVV Heuvellandroute van onder het stof. Deze route was voornamelijk in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw populair en was bedoeld als autoroute en zo bewegwijzerd met grote zeskantige borden. Nu het af te raden is om verplaatsingen te maken naar Noord-Frankrijk is deze route een alternatief voor de Hellingenroute die wel over de grens fietst naar ondermeer de Catsberg.”

De route is terug te vinden onder de knop Retro op de website www.fietseninheuvelland.be

Het Borellecomité verkocht wel de fel gesmaakte Borellekoeken.
Het Borellecomité verkocht wel de fel gesmaakte Borellekoeken.© (foto EF)

Dit weekend was ook de lentewandeling Borelle voorzien. Het Borellecomité verkocht wel de fel gesmaakte Borellekoeken. “Iedereen kon een bestelling online plaatsen. Er werden 750 koeken besteld en verkocht.”

Mondmasker en handschoenen

“We hielden ons aan de maatregelen door de overheid uitgeschreven en zorgden voor voldoende afstand en hygiëne tijdens de verkoop. Iedereen van het Borellecomité die instond voor de verkoop van de koeken droeg een mondmasker en handschoenen. Er was één persoon aan de kassa en twee personen die de zakken uitdeelden.”

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Borelle dat er een afgelasting is.

“Door omstandigheden waren we wat uit het oog verloren dat we inmiddels aan de 45ste editie toe waren. Die vond dus niet plaats” weet Gerald Ghyselinck. “Maar we bedanken wel iedereen die toch koeken kocht en ons op deze manier steunde.” (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.