Heuvelland nog niet overal aan mondmaskers toe

© (Foto EF)
Redactie KW

Heuvelland is bij toeristen erg in trek deze zomer. Vooral Westouter en Kemmel zijn de ideale uitvalsbasis voor een dagje uit. De mondneusmasker plicht heeft alvast geen gevolgen voor de opkomst. “We nemen geen extra verplichtingen bovenop de de federale maatregelen,” zegt schepen Wieland De Meyer.

Heuvelland scoort in deze coranatijden meer dan ooit. “Hier is dan ook voldoende ruimte om er met de bubbel op uit te trekken,” aldus de schepen. “We sloten ons begin deze week aan bij de maatregel waarbij iedereen ouder dan 12 jaar voortaan een mondmasker moet bij zich hebben op op het openbaar domein en publiek toegankelijke plaatsen van de gemeente. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor wie de winkels binnenstapt of de horecazaken bezoekt. Op de Zwarteberg is het dragen van het mondneusmasker verplicht in de winkelstraat. Dit is de enige plaats in Heuvelland waar het dragen van een mondneusmasker verplicht is.” Wieland De Meyer verwijst ook naar wie daar met de fiets rijdt. ” in theorie moet ook de fietser daar een mondneusmasker dragen.” De winkelstraat gelegen op de grens met Frankrijk is voor nogal wat wielertoeristen de vlugste verbinding tussen de Mont Noir en de hellingen van Heuvelland.

In tegenstelling tot het provinciaal domein de Palingbeek waar een mondneusmasker verplicht is op de parking aan de hoofdingang, het speelplein, en de paden tussen de parking, het speelplein en de cafetaria, is dit niet van toepassing op het provinciaal domein de Kemmelberg. Toeristen kunnen zich daar vrij verplaatsen zonder mondneusmasker.

Waar in een aantal gemeenten zo goed als alle evenementen gecancelled werden houden een aantal evenementen in Heuvelland wel stand. Zo worden, zij het met een maximum van 200 deelnemers elk weekend zomersessies georganiseerd op het festivalterrein van Dranouter en wordt ook het bergaperitieven gehouden. Dit is het alternatief op de Wijnfeesten die wel geannuleerd werden. Het bergaperitievenn staat gepland op zaterdag 15 augustus waar op het Wijngoed Monteberg vanaf 19.30 uur wijn, appelsap en brood met beleg worden geserveerd met op de achtergrond de muziek van One With The Blues.

Heuvelland telt op dit moment geen besmettingen. Sedert het uitbreken van het coronavirus half maart werden 23 besmette personen genoteerd in Heuvelland.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier