Heuvelland is de laatste halte van de testkaravaan

Schepen De Meyer, gedeputeerde Vanlerberghe, schepen Baeckelandt, raadslid Carla Cardinael en Jori Degrande. © EF
Redactie KW

De provinciale mobiliteitscampagne ‘De testkaravaan’ wordt deze maand beëindigd in Heuvelland. Nog tot eind deze maand kunnen 40 inwoners van Heuvelland gratis een elektrische fiets, een speedpedelec of een elektrische bakfiets testen.

“Op die manier kunnen de mensen zelf ontdekken wat de voordelen zijn van duurzame vervoersmiddelen”, duidt gedeputeerde voor mobiliteit Jurgen Vanlerberghe.

De vloot bestaat uit 25 elektrische fietsen, 5 elektrische bakfietsen en 10 speedpedelecs. De huidige geldende federale coranamaatregelen drukte geen negatieve stempel op het testen van fietsen. ” Deze activiteit is in open lucht en is ook nog eens individueel en dus 100 procent coronaproof,” weet de gedeputeerde. Tijdens de voorbije lockdown reed de testkaravaan wel niet uit naar Poperinge, Anzegem, Tielt en Ruislede. “Deze gemeenten komen zeker volgend jaar aan de beurt.”

De testkaravaan heeft tot doel de mensen te overtuigen meer naar de fiets te grijpen als vervoersmiddel. “Zeker voor het woon-werkverkeer zijn de voordelen ten opzichte van de klassieke auto, bus of trein te overwegen. Met een frisse kop aan het werk beginnen, zorgt zeker voor een goede werkdag. De speedpedelec kan ook de nodige tijdswinst opleveren.”

De campagne wierp ondertussen zijn vruchten af. “Ruim 60 procent van de deelnemers geeft aan achteraf inderdaad een fiets te kopen.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier