Heuvelbon voor kwetsbare doelgroepen, steun voor zelfstandigen en horeca

Schepen Hilde Stragier. © EF
Redactie KW

De gemeente Heuvelland zal in deze coronatijden de kwetsbare gezinnen steunen. In totaal werd een actieplan uitgewerkt voor zo’n 25.000 euro. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond beslist.

“Via de sociale dienst werden acties uitgewerkt om kwetsbare doelgroepen te ondersteunen tijdens deze crisis. In totaal werd een actieplan uitgewerkt voor zo’n 25.000 euro. Deze middelen komen van federale overheid of de Vlaamse overheid”, duidt Hilde Stragier als bevoegde schepen. Deze week nog komt de gemeente met een plan om ook voor een tegemoetkoming te zorgen voor de horeca.

Wie financieel in nood zit door de aanhoudende coronacrisis kan een Heuvelbon bekomen door een aanvraag in te dienen bij het OCMW. “Deze kunnen gebruikt worden bij onze lokale ondernemers voor voeding, persoonlijke verzorging, horeca en brandstof. Alcoholische dranken en tabakswaren zijn uitgesloten.”

Zelfstandigen

Afhankelijk van de gezinssituatie worden zes tot maximaal tien bonnen met een waarde van 10 euro uitgegeven. “Reeds 24 zelfstandigen tekenden hierop in.”

Schepen Stragier gaf ook nog mee dat de gemeente een samenwerking heeft met vzw Dyzo, Dynamiseren van Zelfstandige ondernemers. “Jaarlijks kloppen er een tiental zelfstandigen aan bij onze diensten voor begeleiding. Door de intrede van covid-19 vrezen we helaas dat de aanvragen zullen oplopen. Deze groep willen we ook nu zeer goed begeleiden.

Horeca

Deze week laat de gemeente ook weten hoe ze de horeca verder kan steunen. Voorlopig gebeurt dat door het plaatsen van de zaken die takeaway aanbieden op de website en de sociale media.

“We zitten nog samen met alle betrokken diensten zoals Unizo en de dienst Toerisme om nog tegen de start van de herfstvakantie met een concreet voorstel uit te pakken”, zegt schepen Jean-Pierre Geelhand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier