Heulse rockband Bèta lanceert tweede album ‘Panorama’

Op de foto v.l.n.r. Jon Huyghe, Jonas Cottyn, Joris Waegebaert en Gerbrand Desnouck. (foto CHH)
Redactie KW

‘Panorama’ is de titel van Bèta’s tweede album. Het is een waardige opvolger van debuutalbum ‘bèta’. Een album met tien nummers alternerende rockmuziek of eerder losgelaten rock.

Bèta bestaat uit vier leden. Aan de drums Jon Huyghe (27), Jonas Cottyn (28), gitaar en Joris Waegebaert (23) is de zanger van de band. Gerbrand Desnouck (47) uit Ingelmunster is de basgitarist.

De Heulse rockband Bèta wilde al in april de studio intrekken. Helaas stak covid-19 daar stokken voor. Pas in juli kon de band de opnames aanvatten. Na zeven dagen studiowerk is het album ingeblikt. De opnames vonden plaats in de Closed session recording studio in Roeselare, de studio waar Bèta ook zijn eerste album opnam.

Meer een geheel

“Het was voor ons als een beetje thuiskomen”, zegt drummer Jon Huyghe. “De teksten en muziek voor ‘Panorama’ maakten we in drie maanden. Dat ging stukken sneller dan onze eerste album. Toen hadden we een anderhalf jaar nodig.”

Het nieuwe album is losser. “We hebben allemaal onze grenzen ontdekt en verlegd in ons muzikaal kunnen”, zegt zanger Joris Waegebaert. “Bij de eerste album ‘Bèta’ waren we meer geremd door onzekerheid. We waren twee jaar jonger en speelden nog niet lang samen. Het realiseren van onze debuutalbum was toen een stap in het onbekende. Op ons debuutalbum waren het allemaal losse nummers. Panorama is meer een geheel”, voegt gitarist Jonas Cottyn eraan toe.

Frustraties

Het album Panorama staat voor het in vraag stellen van, even stilstaan bij en bekijken van maatschappelijke en persoonlijke frustraties. De teksten zijn van de hand van drummer Jon. “Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijkse leven, maatschappelijke en persoonlijke problemen.”

Joris Waegebaert tovert de teksten in een zanglijn en zorgt dat ze passen in de muzikale omlijsting. Gitarist Jonas Cottyn concentreert zich vooral op het muzikale gedeelte. “De rifideeën komen meestal van mij. Ik ben het zaadje, de andere bandleden de aarde”, zegt Jonas lachend.

Gerbrand Desnouck uit Ingelmunster is de nieuwe bassist bij Bèta. Hij speelde voorheen 15 jaar bij de Green Onions. “Ik speel al gitaar sinds mijn 15de. Later ben ik overgestapt naar basgitaar. De vraag was groter en ik had daar meer goesting in.”

Cd-release

Bèta wacht de corona-evolutie af voor het brengen van de cd-release. “We willen het brengen in een bubbelloze sfeer zoals vroeger. Als het te lang zou duren, dan maar in een grote bubbel”, aldus de zanger. “We willen dat het opnieuw een groot feest wordt.” Bèta zag tal van optredens verloren gaan door de corona. “Ondertussen komt de muzikale wereld stilletjes weer op gang. We kunnen al meer optreden al is dat niet op grote schaal. Het is beter dan niks”, besluit rockband Bèta.

Op 19 september 18.30 uur organiseert Bèta een coronaveilig evenement. Dat vindt plaats op de Boerderij Cattebeke, gelegen naast restaurant Hula in de Wittestraat in Heule.

Meer info: www.vi.be/beta – www.beta-band.be –

facebookpagina Bèta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier