Heulse oud-adjunct-politiecommissaris Antoon Deprez (96) overleden

Antoon Deprez © NM
Redactie KW

In wzc Ter Melle in Heule, waar hij sinds vier jaar verbleef, is voormalig adjunct-politiecommissaris Antoon Deprez vorige week donderdag overleden.

Hij was 96 geworden op 28 augustus. Hij was kort voordien gevallen. Hij zou niet rechtstreeks aan covid overleden zijn, al is een test kort voor zijn overlijden achteraf wel positief gebleken. Antoon was weduwnaar van Lia Depoortere die in 2000 overleden is.

Antoon was in Harelbeke geboren. Sinds 1957 woonde hij met zijn gezin in de Hemelweg in Heule. Voordien hadden ze in Kortrijk, in Heule-Watermolen en in de Oude Ieperseweg gewoond. Antoon volgde een opleiding houtbewerking aan het VTI in Kortrijk. Tijdens WO II werd hij in maart 1943 naar Duitsland gedeporteerd. Daar kon hij eerst wegens zijn opleiding bij een timmerman werken. In juni 1944 werd hij echter overgebracht naar een gevangenenkamp in Magdeburg-Rothensee. Hij werd zelfs een tijdlang in een isoleercel opgesloten. Pas in mei 1945 kon hij heelhuids naar huis terugkeren. Daarna ging hij in het arbeidsambt in Kortrijk. Nadien werd hij tot politieagent benoemd. Hij volgde politieschool en werkte zich op tot inspecteur en adjunct-politiecommissaris in Heule. Na de fusie werkte hij nog enkele jaren in Kortrijk.

Vader van vijf

Samen met zijn echtgenote heeft hij veel gereisd, van Oostenrijk tot Thailand. Als voormalige houtbewerker heeft hij in de vrije tijd ettelijke kerststallen gemaakt. Hij was ook bekend voor zijn zelfgebakken klaaskoeken.

Antoon was vader van vijf kinderen: Marleen (met Lucien Leplae, Gullegem), Tine (Heule), Hugo (met Lut Pattyn, Heule), Phile (met Katrien Moerman, Gent) en Katrien (met Luc Cottyn, Frankrijk). Hij had 10 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. De afscheidsdienst heeft vrijdag in intieme kring plaats in de Sint-Eutropiuskerk. (NOM-Begr. Debonné/Sereni)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier