Heulse lokaalmarkt blaast eerste kaarsje uit

Bart Boone en Olivier Marescaux over één jaar lokaalmarkt in Heule. © KDS
Redactie KW

De Heulse lokaalmarkt bestaat een jaar. De organisatoren blikken tevreden terug.

Ze wisten niet of een wekelijkse markt zou aanslaan. Elke zaterdagvoormiddag komen een 220-tal lokaalmarktbezoekers boodschappen doen bij 15 standhouders, allen met een ruim aanbod. Bart Boone (42), voorzitter van vzw Stadsboerderij, die de lokaalmarkt organiseert, en coördinator Olivier Marescaux (42) hebben de start niet gemist. “Na een jaar is er een grote opkomst en hebben we veel vaste boodschappers. De opkomst blijft gestaag groeien. Niettegenstaande alle publiciteit blijft het moeilijk om iedereen te bereiken“, zegt voorzitter Bart.

Enige op zaterdag

“Tijdens het eerste jaar hebben we al onze standhouders kunnen houden. Dat is een goed teken. We zijn de enige lokaalmarkt op zaterdag. Wat aantal uren betreft zijn we de beste lokaalmarkt”, vertelt coördinator Olivier. “We kunnen rekenen op twaalf vaste standhouders. Daarnaast komen er ook periodieke, seizoensgebonden, standhouders zoals de tulpenstand en de aardbeienstand. We slagen erin om een gevarieerd aanbod voor de klanten te hebben.”

Er heerst een toffe sfeer tussen de standhouders en vrijwilligers en organisatoren. “Ze vinden de Heulse lokaalmarkt de gezelligste”, zegt Olivier. “Onlangs hielden we een enquête. De resultaten en reacties waren positief. Er zaten zelfs enkele suggesties in die we zeker willen uittesten. De standhouders vinden het ideaal om zaterdagvoormiddag naar Heule af te zakken. Zo kunnen ze in de namiddag nog op de markt staan in Aalter of Tielt.”

Vrijwilligers

Lokaalmarkt Heule beschikt over een hechte groep vrijwilligers. “Zonder onze vrijwilligers is het onmogelijk om deze markt deftig te realiseren. We zouden anders altijd op de toppen van onze tenen lopen. We zijn hen daarvoor dankbaar”, besluiten Bart en Olivier. (CHH)

Lokaalmarkt Heule in Muster, Stijn Streuvelslaan 45.

Elke zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur. Info: 0468 28 92 71.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier