Heulse Drum’s Cool geeft nu drumlessen online

Bert Meersman: "Online videolessen maken: dat hadden we nooit gedaan." (GF)
Redactie KW

Drie jaar geleden begon Bert Meersman in Heule met een drumschool die snel succes kende. Daar steekt de coronacrisis nu natuurlijk een (drum)stokje voor. “En zo moesten we nu een creatieve oplossing vinden om les te geven”, zegt Bert. “En dus doen we het nu online met instructievideo’s.”

Bert Meersman (36) is de zoon van de betreurde – weliswaar in Gullegem wonende – bekende Heulenaar Rigo. Hij werkt voor de groep Ubuntu in het kleiatelier in Kuurne waar zinvol werk aangeboden wordt aan mensen met een mentale beperking. Hij kreeg op z’n zeventiende, niet echt heel jong, de smaak van het drummen te pakken. In 1999 is hij dan met enkele schoolvrienden met een eerste bandje begonnen, Captain Compost, dat tien jaar actief geweest is. Daarna richtte hij de Turbo Alive Band opgericht. Die kende veel succes, stopte ermee in 2013 maar treedt sinds vorig jaar weer op. Met enkele mensen uit die twee groepen is The Ed Sullivan Quartet ontstaan. “Wij spelen muziek van de jaren zestig, allemaal niet voor de hand liggende covers die mensen wel bekend in de oren klinken”, zegt Bert. “Uiteraard liggen de optredens nu stil.”

Snel resultaat

In 2017 heeft Bert Meersman dan een eigen drumschool opgericht die – met een mooie woordspeling – Drum’s Cool genoemd werd. Bert: “Met een groepje drummers leren we mensen drummen maar we doen dat niet op de klassieke manier. We noemen onszelf ook geen lesgevers maar eerder ‘persoonlijke coaches’. Onze methode is gericht op snel resultaat. Je hoeft zelfs geen notenleer te kennen.”

In 2017 is Drum’s Cool van start gegaan met 16 drummers, zowel beginners als gevorderden. “Onze aanpak sloeg aan en drie jaar later zijn we al met een kleine 100! We geven elke dag van de week les, ook op zaterdag en zondag, behalve in de schoolvakanties. Eén sessie duurt een halfuur, tien sessies vormen een volledige reeks.”

Uitdaging

De lessen hebben plaats in de gebouwen van Muster in de Stijn Streuvelslaan maar dat kan nu dus niet en zo werd er gezocht naar een oplossing. Bert: “We opteerden voor korte instructievideo’s die we doorsturen naar onze drummers. Dat was best een uitdaging, want we hadden daar geen ervaring mee. We moesten dus leren filmen vanuit de juiste positie en honderd keer opnieuw proberen en dan alles aan elkaar monteren in een videoprogramma waar we ook voor de eerste keer mee werkten. Na lang proberen vinden we het resultaat best oké en we krijgen ook goede reacties.”

(NOM)

Voor meer info: info@drumscool.be – 0485/46 99 95 – www.drumscool.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.