Heulenaars kunnen opnieuw zwemmen op zondag

© AN
© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Vanaf deze week pakt Lago Kortrijk uit met ruimere openingsuren in zwembad Lagaeplein in Heule. Elke weekdag zal er een half uur langer gezwommen kunnen worden tot 21.30 uur ’s avonds en ook op zondagvoormiddag kan er weer gezwommen worden.

Bijna twee jaar geleden besloot de toen nog gloednieuwe Kortrijkse zwembadbeheerder Lago dat het zwembad in Heule minder open zou zijn. Vooral de sluiting op zondag zette kwaad bloed bij heel wat Heulenaars. Maar nu onlangs bekend raakte dat het zwembad aan het Lagaeplein nog zeker tot 2026 open blijft, verruimen de openingsuren opnieuw.

Op weekdagen kan er vanaf deze week gezwommen worden tot 21.30 uur in plaats van tot 21.00 uur. Ook op zaterdag kan je langer plonzen, tot 18.00 uur en op zondag is zwemmen opnieuw mogelijk van 8.30 uur tot 12.00 uur.

Snel zijn

Centrummanager Lago Kortrijk, Elewin Werbrouck: “Niet alleen de sportievelingen, maar ook de gezinnen zullen blij zijn met een extra uurtje zwemplezier op zaterdag en een heropening op zondagvoormiddag. Heel wat mensen hebben de weg naar zwemmen gevonden. Niet enkel omwille van de koude en regenachtige winterdagen, maar ook omdat zwemmen één van de weinige sportieve indoor activiteiten is die veilig kan plaatsvinden in de huidige tijden.”

Wie komende zondag een duik wil nemen, zal zich moeten haasten. “In de webshop is nu al meer dan 75% van de capaciteit gereserveerd voor die eerste zwemzondag van 7 februari. Een heropening van het zwembad op zondag wordt dus zeker geapprecieerd”, besluit de centrummanager.

Lago hoopt met de uitbreiding van de openingsuren de bezoekers meer kans te bieden om een zwemticket te bestellen in één van de Kortrijkse zwembaden. Reserveren voor zwembad Lagaeplein kan via de webshop.

Nieuwe openingsuren

Maandag: 17u-21u30

Dinsdag: 17u-21u30

Woensdag: 14u-21u30

Donderdag: 17u-21u30

Vrijdag: 17u-21u30

Zaterdag: 14u-18u00

Zondag: 8u30-12u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier