Heuglijk nieuws in Middelkerke: twee viergeslachten in twee dagen

Twee viergeslachten op amper twee dagen tijd. Het overkwam de familie Decombele, waar broer en zus tegelijkertijd een kindje verwachtten. En zo kwamen ze ter wereld, Eloise op 2 juli en haar nichtje Margaux op 4 juli. “Het is superfijn dat we dit samen kunnen meemaken”, vertelt Tessa Decombele, mama van Margaux.

Links Eloise Decombele, mama Kelly Bonduel, grootmoeder Karlien Feys en overgrootmoeder Maria Gryp, rechts overgrootmoeder Monique Declerck, grootmoeder Els Houthoofdt, mama Tessa Decombele en Margaux Bauwen.

“We hadden geen idee van elkaars kinderwens of laat staan zwangerschapsplannen”, lacht Kelly Bonduel, mama van Eloise.

“Dat we samen zwanger waren is dus puur toeval, hadden we het geweten van elkaar, dan hadden we het nooit zo goed kunnen plannen.”

“We waren ook vrijwel meteen zwanger, een vruchtbare familie zo blijkt”, vertelt Tessa Decombele. We waren op een familiefeest toen ik zei dat we een kindje verwachtten, de avond na het feest kreeg ik al telefoon van mijn schoonzus, ‘ik moet je ook iets vertellen’. We waren beiden zo blij voor elkaar. Achteraf bekeken deden we in hetzelfde weekend onze zwangerschapstest. En zouden we allebei een meisje krijgen.”

“Ook onze zwangerschap verliep vlot, ik beviel op 39 weken, en Tessa op 40 weken, weer gelijklopend dus. Vooraf wilden we op zeker spelen met de namen, die hebben we stiekem aan elkaar verklapt. Want stel je voor, ook nog eens dezelfde naam kiezen is een beetje te veel van het goede. Na het besef dat we allebei een meisje verwachtten, kwamen we ook tot de vaststelling dat we in onze beide families een viergeslacht zouden hebben.”

Door het dolle heen

“De (over)grootmoeders waren door het dolle heen! Voor de familie van Tessa en mij zijn dit de eerste (achter)kleinkinderen”, legt Stijn Decombele, papa van Eloise uit.

“Dat maakt het toch extra speciaal. We hebben veel steun aan elkaar, na de geboorte van onze kinderen hebben we meer contact. Tessa is ook meter van Eloise, dat maakt de band nog sterker. De nachten zijn nog kort en dat is best vermoeiend, maar de liefde die je in de plaats krijgt is zo overheersend. We kijken met veel zin naar de toekomst toe”, vertelt Koen Bauwen, papa van Margaux.

Aan het eerste viergeslacht ligt dus Eloise Decombele aan de basis. Ze werd geboren op 2 juli. Dit viergeslacht bestaat verder uit mama Kelly Bonduel (24), grootmoeder Karlien Feys (52) en overgrootmoeder Maria Gryp (77).

Bij de geboorte van Margaux Bauwen op 4 juli ontstond dus nog eens een viergeslacht in de familie, dat verder gevormd wordt door Tessa Decombele (26), grootmoeder Els Houthoofdt (49) en overgrootmoeder Monique Declerck (72).

(RDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.