Het Zwin heropent op 26 mei, reserveren noodzakelijk

Het Zwin werd op 13 maart afgesloten. © DM
Redactie KW

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist opent na de coronalockdown als eerste provinciale bezoekerscentrum opnieuw de deuren vanaf 26 mei. Het Zwin werd op 13 maart afgesloten om de uitbraak van het coronavirus in te dijken.

Met de heropening van het Zwin Natuur Park gaan de nodige voorzorgsmaatregelen gepaard om het coronavirus zo weinig mogelijk kansen tot verspreiding te geven. Het is verplicht om online een ticket aan te kopen via zwin.be of telefonisch te reserveren. De bezoeker zal zijn tijdstip van aankomst moeten aanduiden. Dat werd opgedeeld per half uur, met een maximumbezoekersaantal van 30 personen per half uur. Er worden telkens vijf plaatsen per half uur gereserveerd voor abonnees.

Er is een vast circulatieplan uitgestippeld, zowel in het bezoekerscentrum als in de Zwinshop. Instromende bezoekers worden meteen afgescheiden van bezoekers die het park verlaten. Overal moet de regel van ‘social distancing’ gerespecteerd worden.

Ontsmettingsmiddel beschikbaar

Via vloerstickers en infoborden is het duidelijk voor de bezoekers hoe ze het circulatieplan moeten volgen. De Zwingidsen en het volledige Zwinteam zorgen voor begeleiding.

Op verschillende plaatsen zal er ontsmettingsmiddel beschikbaar zijn, zoals bij de ingang, de Zwinshop en het huttenparcours. Alle elementen die vaak aangeraakt worden, zoals de Swarovskikijkers in het park en op de panoramatoren, worden frequent ontsmet. Aan de onthaalbalie staan anti-hoestschermen ter bescherming van het personeel en de bezoekers.

Om het parkingticket of Zwinshopartikelen te betalen wordt gevraagd om dit contactloos of met de kaart te doen. De educatieve speelelementen en de Zwinbistro The Shelter blijven voorlopig gesloten. Ook de weekendwandelingen gaan minstens tot en met 8 juni niet door. Alle maatregelen en richtlijnen staan gedetailleerd omschreven op https://www.zwin.be/nl/corona-maatregelen.

Andere provinciale bezoekerscentra

De zes andere provinciale bezoekerscentra – De Blankaart in Diksmuide, Bulskampveld in Beernem, Duinpanne in De Panne, De Gavers in Harelbeke, De Palingbeek in Ieper en Raversyde in Oostende – gaan na twee maanden sluiting door de coronapandemie binnenkort ook weer open. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier