Het Zesde Metaal treedt op voor dolenthousiast eigen publiek tijdens Warmste Week

Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Zondag was er op De Warmste Week in Kortrijk een hoogdag voor liefhebbers van West-Vlaamse muziek. Na een geslaagd actief optreden van Compact Disk Dummies was het tijd om te gaan genieten van rustigere set in een uitverkochte Depart. Zowel Het Zesde Metaal als Brihang werden op handen gedragen door het publiek zondagavond.

“Wie is hier van West-Vlaanderen, steek jullie hand op” was de eerste vraag van presentatrice Michèle Cuvelier. Luidkeels antwoordde het aanwezige publiek hier positief op. ” Dan hebben jullie geluk want vanavond is het eentje speciaal voor jullie” besloot ze.

De band rond Wannes Capelle (Het Zesde Metaal) mocht de spits afbijten en kopte meteen de bal binnen met Ier Bie Oes. Een nummer uit het oudere repertoire en dus meteen een stevige meezinger voor de fans. De band speelde vervolgens nog toppers als Gie, den otto en ik, Andere Mens, Naar De Wuppe (feat. Brihang) en Ouder Komen. Liefhebbers kwamen, zagen en genoten duidelijk.

Eerder vandaag verraste Wannes Capelle ook al de ouders van Babette, Emma Glorieux en Pieter Tesse, met een live optreden op het podium van De Warmste Week als bedanking voor het ingezamelde geld. Nogmaals het bewijs hoe mooi en onverwacht het leven kan zijn in West-Vlaanderen.

Even later mocht Brihang de laatste noten inzetten. ” We zijn hier voor Brihang omdat we hem gewoon de max vinden” zei één van de fans helemaal vooraan en dat werd bevestigd toen Boudy Verleye zijn hoofd door het gordijn stak nog voor hij moest optreden. Depart lag aan zijn voeten en dat wist hij. Openen deed hij met “Pasgeboren” gevolgd door “Oelala” . Ook ditmaal was het lied na lied genieten geblazen in de zaal.

Toen Brihang onverwacht in het midden van de zaal ging balanceren op een ladder en zijn ding mocht doen was het hek helemaal van de dam. Dichter dan dit zal een fan nooit geraken bij een artiest. Zondagnacht werd er eentje om in te kaderen voor liefhebbers van de West-Vlaamse kunst. De band trad op ten voordele van Streekfonds West-Vlaanderen vzw – De Muziekbank, een initiatief dat muziekinstrumenten aankoopt voor kansarme kinderen en jongeren en financiële steun geeft aan muziekprojecten.

(TV)