Het was even wachten maar in december eet ook de Bruggeling de ribbetjes van Amadeus

De lang aangekondigde Brugse vestiging van Amadeus, de bekende keten van ribbetjesrestaurants, zal volgens zaakvoerder Klodjan Zugu nog dit jaar de deuren openen. “Deze locatie recht tegenover de Stadsschouwburg is echt ideaal en we zullen de inrichting ook een Brugse toets meegeven”, stelt de zaakvoerder.

Nadat de werkzaamheden in de zomermaanden stil lagen, is het Amadeus-team weer druk in de weer. © Davy Coghe

Als het ribbetjesrestaurant in het ruime pand aan de Vlamingstraat, recht tegenover de stadsschouwburg en op de hoek met het Kraanplein, de deuren opent zal dit al de twaalfde vestiging van de Amadeus-keten in ons land zijn. Amadeus heeft immers ook al vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Kruishoutem, Roeselare, Ronse Sint-Niklaas en Oostende.

“We keken al lang uit naar een mooie locatie in Brugge en met dit pand vlak tegenover de Stadsschouwburg hebben we die alleszins gevonden”, zegt zaakvoerder Klodjan Zugu. De zaak zou aanvankelijk in de maand september open gaan maar die timing werd niet gehaald. “In de zomermaanden hebben de werkzaamheden wat stil gelegen maar intussen zijn we weer volop aan het werk om het restaurant zo vlug mogelijk te kunnen openen. Ik maak mezelf sterk dat we de zaak nog dit jaar – dat zal in de maand december zijn – zullen kunnen openen”, zegt de zaakvoerder.

Brugse toetsen

“We zijn al ver gevorderd met de decoratie en zijn volop de aankleding van de eetzaal aan het voorbereiden. Ik kan er voor de rest nog niet zoveel over zeggen maar we zullen enkele typische Brugse toetsen aanbrengen in de inrichting. Er zullen zo’n 160 zitplaatsen zijn in de zaak.” Amadeus heeft intussen een vestigingsverantwoordelijke voor Brugge aangesteld maar zoekt nog heel wat medewerkers voor zowel de keuken als de zaal. “We zouden natuurlijk liefst met Brugse mensen kunnen werken in de zaak”, stelt zaakvoerder Klodjan Zugu.

“Of we de concurrentie van andere ribbetjesrestaurants in Brugge vrezen? Eigenlijk niet echt. Amadeus is nu al 30 jaar heel sterk bezig en ook in Brugge zullen we slagen. We hebben een heel sterk concept. Onze ribbetjes, en ook al onze andere bereidingen, zijn van topkwaliteit en de inrichting van onze restaurant straalt charme en gezelligheid uit.”

Ook Mozart?

Ook die andere, maar wel kleinere, ribbetjesketen met de naam ‘Mozart’ wil een vestiging in Brugge starten. En wel in de Sint-Jakobsstraat vlak naast… een ander ribbetjesrestaurant.

De opening daarvan zal echter nog niet voor direct zijn wat de uitbaters daar zijn nog verwikkeld in juridische en administratieve procedures sinds de uitbater van het ernaast gelegen restaurant bezwaar aantekende tegen de opening… Maar dat ribbetjes hot zijn in Brugge wordt met de komst van Amadeus nog eens bevestigd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.